Karşıyaka Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri, Kasım ayı ikinci meclis toplantısında Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonu ve tutuklamaları protesto etti. Meclis üyeleri, ağızlarını siyah kurdele ile kapatarak susma eylemi yaptı.

SİYAH BANTLI PROTESTO

Karşıyaka Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti. Kent gündemine ilişkin konuların görüşüldüğü meclis toplantısında, CHP’li meclis üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu ve tutuklama kararlarını protesto etti. Ağızlarını siyah bantla kapatarak meclis boyunca sessiz kalan CHP’li üyeler, ellerindeki Cumhuriyet gazeteleri ile de kararları kınadı.

'BASINA MÜDAHALE OLMAMALI'

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Hangi şartta olursa olsun basının sesini kısmak, kontrol altına almaya çalışmak demokrasilere vurulmuş bir darbedir. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, basın özgürlüğünden doğacak sorunları giderecek tek yol yine basın özgürlüğüdür. Bu anlayışla hareket etmeli ve gazetecilerin faaliyetlerini kısıtlama yolu tercih edilmemelidir” diye konuştu.

DEMOKRASİLERE UYMAZ

CHP Grup Sözcüsü Süha Barlak, “Medyanın her yazdığına katılmayabilirsiniz, her yorumu size alkış tutmayabilir, her haberi yaptıklarınızı onaylamayabilir. Bu nedenle basının sesini kısmaya, hedef göstermeye, maddi manevi ya da hukuksal kıskaç altına sokmaya kalkışmak, demokrasiden vazgeçmenin ya da demokrasiden nasiplenmemişliğin, tipik ve kaba bir göstergesidir.

Kuruluşu Cumhuriyet’le yaşıt, adını Mustafa Kemal Atatürk’ten alan, basın- kültür ve Cumhuriyet değerleri denince akla ilk gelen kurumlardan biri olan Cumhuriyet Gazetesi başta olmak üzere, basın üstündeki her türlü baskı, zorlama ve biçimleme çabalarından vazgeçmek gerekmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi