TUGAY CAN / İZGAZETE - DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve DİSK’e bağlı sendika temsilcileri gazetemizi ziyaret etti. Gazetemize geçmiş olsun dileklerini ileten DİSK Genel Başkanı Kani Beko, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ile sohbet etti. Basına yönelik bu tip uygulamaların OHAL nedeniyle meşru kılınmaya çalışıldığını savunan Beko “Biz bu taşın altına elimizi koymaya hep vardık bundan sonra olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

‘HİÇBİR SORUN İNKAR İLE…’

“Mevcut siyasi iktidar son iki yılı içerisinde, toplumsal muhalefeti savunan gazeteleri ve radyoları kapattı. On bine yakın basın emekçisi işsiz durumda. Ancak anayasada basın ve ifade özgürlüğünün teminat altına alındığını biliyoruz.” ifadelerini kullanan Beko, Toplumsal muhalefete yapılan saldırının son günlerde şiddetini arttırdığının altını çizdi. Beko, “Hiçbir sorun inkar ile çözülmez isyanla da çözülmez. Çözüm demokrasi temelli çözümlerdir.” dedi.

İZ GAZETE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

OHAL ilanından hemen sonra Erdoğan’ın işadamlarına ithafen söylediği “OHAL’i sizin için getirdik.” açıklamasını hatırlatan Beko, elli bine yakın öğretmen, yüz elli bine yakın kamu emekçisinin işsiz bırakıldığını ve bu haberlerin havuz medyasında yer almadığının altını çizdi. Beko İz Gazete’ye Emek ve Demokrasi eksenli yayın çizgisi nedeniyle teşekkür etti. Beko ayrıca bundan sonraki süreçte daha yakın mücadele sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

NAZİ ALMANYASI HATIRLATMASI

Medyaya yapılan baskıların Nazi Almanya’sı faşizmini benzediğini belirten Beko bir de çocukluk anısını anlattı. Beko, “Çocukluğum sırasında kitaplara meraklıydım. O yıllarda en çok merak ettiğim şey Hitler Almanya’sında insanların nasıl yaşadığıydı. Artık merak etmiyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi