YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - AKP’nin 7. Olağan İzmir İl Kongresi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Kovid-19 salgını tedbirlerinin yok sayıldığı salonda binlerce vatandaş yer aldı, sosyal mesafe kuralına da uyulmadı. Öte yandan kongrede AKP’nin ilk seçimlerde İzmir’i alacağı dile getirilirken, Erdoğan ise CHP’yi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı. Peki İzmir medyası, kongreyi bugünkü birinci sayfalarında nasıl gördü?

Yeni Asır Gazetesi, BERAT BEYİN BAŞARISI ONLARI ÇILDIRTIYOR başlığı ile Erdoğan’ın, kayıp damadı Berat Albayrak ile ilgili açıklamalarını gündeme getirdi. Yeni Asır, Erdoğan’a ilginin çok büyük olduğunu da belirtti. Pandemi tedbirsizliğine ise yer verilmedi.

Ege Telgraf Gazetesi, ERDOĞAN’DAN İZMİR’E MORAL manşeti ile Erdoğan’ın deprem konutlarının temel atma törenine katılımını ve Göztepe Stadı’nın resmi açılışını gerçekleştirmesini öne çıkardı. Ege Telgraf, kongredeki salgın tedbirsizliğine yer vermezken manşetin altındaki haberde ise ‘Tedbiri bırakma’ başlığı dikkatlerden kaçmadı.

İlkses Gazetesi, SU ÇIKIŞI VE ALBAYRAK ELEŞTİRİLERİNE İZMİR’DEN SERT CEVAP başlıklı manşetle çıktı. Haberin detayında; Erdoğan’ın, “Büyükşehirlerde su problemini aşmak kimin görevidir? Bay Kemal bunları bilmez. İzmir’in suyunu DSİ kanalı ile biz getirdik” sözlerine yer verildi. İlkses’in kalabalık kongre fotoğrafını kullanmaması dikkat çekerken manşetin hemen altındaki haberde HEKİMLERDEN HAK MÜCADELESİ başlığına yer verildi.

Yeni Bakış Gazetesi, 2023’Ü ALACAĞIZ başlığı ile Erdoğan’ın “İzmir inşallah bir diriliş müjdesini bugün bizlere veriyor” sözlerini öne çıkardı. Yeni Bakış, haber detayında kongreye yaklaşık 7 bin kişinin katıldığını belirtirken salgın tedbirsizliğine ise değinmedi.

Büyük Torbalı Gazetesi, ERDOĞAN’DAN ALTYAPI VURGUSU: İZMİR’E BÖYLE BİR YAPILANMA YAKIŞIYOR MU? başlıklı manşeti ile Erdoğan’ın, “Türkiye’nin en güzel şehri, belediye hizmetlerinde ilk 10’a bile giremiyorsa durup düşünmek lazım” açıklamasına yer verdi. Pandemi tedbirsizliği görülmedi.

Haber ekspres Gazetesi, İZMİR 2023’Ü MÜJDELİYOR başlıklı manşeti ile Erdoğan’ın, “İzmir bugün bize diriliş muştusunu veriyor. 2023 ile ilgili başka bir müjdeyi aldığımızı görüyoruz” sözlerine yer verdi. Haber detayında su tartışmalarına değinildi. Pandemi tedbirsizliği görülmedi.

Yenigün Gazetesi, KILIÇDAROĞLU’NA YAYLIM ATEŞİ manşeti ile çıkarken Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu topa tuttuğu belirtildi. Pandemi tedbirsizliği görülmedi.

9 Eylül Gazetesi, manşet haberinde İZMİR’İN UNESCO ATAĞI SÜRÜYOR başlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin UNESCO Dünya Mirası çalışmalarına yer verdi. AKP kongresini ise İZMİR’DE ERDOĞAN’DAN SERT MESAJLAR başlığı ile manşet haberinin hemen altında gördü. Pandemi tedbirsizliğine değinilmedi.

İz Gazete, LEBALEP (tıklım tıklım) KORONA başlıklı manşeti ile çıktı. Haberin detayında, AKP’nin salgın tedbirlerini yok saydığı belirtilirken kongrenin siyasi şova dönüştürüldüğü de vurgulandı. Ayrıca, Fahrettin Koca’nın “Cenaze ve nikahlarda 30 kişiyi geçmiyoruz” açıklaması yapmasına rağmen kongrelerdeki kalabalıklara ve tedbirsizliklere ses çıkarmaması SAMİMİYETSİZLİK olarak nitelendirildi.

Editör: Haber Merkezi