İzmir Gazeteciler Cemiyeti  Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda ''101 yıl önce bugün bağımsızlık meşalesini yakan ‘Kurtuluş Ruhu’, ülkemizin geleceği gençlerle daha da güçlenerek demokratik, laik düzende hukukun üstünlüğünü temel alan bir cumhuriyet yönetiminde sonsuza kadar yaşayacaktır.'' denildi.

Cemiyet'in açıklamasının tamam şöyle; 

101 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’da bağımsızlık mücadelesini başlatarak demokratik, çağdaş ve laik cumhuriyetin ilk meşalesini yaktılar.

19 Mayıs 1919 sadece bir tarih değil; baskıya, zulme boyun eğmeyen bir ulusun dayanışma içinde, ezici güçlere kafa tutarak tam bağımsız, çağdaş bir ülke yaratma mücadelesinin sembolü olmuş ve bu direniş ruhu tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir.

Biliyoruz ki 101 yıl önce bugün bağımsızlık meşalesini yakan ‘Kurtuluş Ruhu’, ülkemizin geleceği gençlerle daha da güçlenerek demokratik, laik düzende hukukun üstünlüğünü temel alan bir cumhuriyet yönetiminde sonsuza kadar yaşayacaktır.

Aradan geçen bir asırda; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında, bağımsızlık mücadelemizin en önemli sembollerinden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı içinde bulunduğumuz olağanüstü şartlara rağmen, büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlık için mücadeleden geri durmamış tüm neferlerimizi saygıyla anıyoruz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun.

Editör: Haber Merkezi