İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, 8 Ocak 1996’da gözaltındayken öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin 21’inci ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Dikmen, açıklamasında şunları vurguladı:

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe 8 Ocak 1996 günü Ümraniye Cezaevi'nde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek üzere gittiği haberde, gözaltındayken öldürüldü. Cinayet kamuoyundan gizlenmeye çalışıldı. Ortada bir gerçek vardı ki, gazeteci Metin Göktepe, görev yaparken gözaltına alınmış ve dövülerek öldürülmüştü. Acısı her daim içimizde. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

İLGİLİ HABER: 'Bu yürek hiç susmayacak'

Bu melun cinayetin üstünden 21 yıl geçti. Şimdi ise gazeteciler yine hedefte. Türkiye’de şu anda parmaklıklar ardında 140 gazeteci bulunuyor. Hukuk dışı uygulamalara şahit oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Ahmet Şık’a 40 saat su verilmediğini öğrendik. Bu işkencedir. Hukuksuzluktur. Gazeteciler Türkiye’de hep hedefteydi. Ancak son yıllarda meslektaşlarımız görevlerini yaparken tehdit ediliyor, saldırıya uğruyor hedef gösteriliyor. Mesleğimiz zorlu günler geçiriyor. Ancak bu baskılar, ölümler halkın haber alma özgürlüğü için mesleğimizin gereğini yerine getirmemizi engelleyemeyecek. Bizler, doğruları yazmaya devam edeceğiz. Metin Göktepeler, Hrant Dinkler, Uğur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar mesleğimizin baş tacı olarak kalacaklar. Biz geride kalanlar ise onlardan aldığımız bayrağı indirmeden demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz."

Editör: Haber Merkezi