İZ GAZETE - İzmir Barosu 1 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren  ve Netflix, Blu TV ve benzeri platform yayınlarını RTÜK'e lisans ve lisans ücreti ile bağlayan yönetmeliğe ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. 

'MEHTERCİ PENGUEN MEDYASI...'

Gerçekleşen düzenlemenin herhangi bir hukuki gerekçesinin olmadığının belirtildiği açıklamada   "İnternet ortamı, radyo ve televizyon yayınları gibi belli sayıda frekansın kullanılmak zorunda olduğu ve bu sebeple yayıncılar arasında "adil" bir düzenleme yapmayı gerektiren bir mecra değildir. Yönetmelik bu haliyle, hukuki bir düzenlemeyi hedeflememekte, yalnızca iktidar sahiplerinin sansür ihtiyacını yeni bir alana taşımanın aracı olmaktadır.Yurttaşlarımızı "Mehterci Penguen Medyasına" Mahkum Ettirmeyeceğiz" denildi. 

Açıklamada RTÜK'ün iktidarın tekelinde olduğu hatırlatılarak,  gerçekleşen son düzenlemenin amacının muhalif görüş, alternatif hayat şeklini sindirmek ve baskı altına almak olduğuna dikkat çekildi. 

'TOTOLİTER ÜÇÜNCÜ DÜNYACI DAYATMA...'

Basın açıklamasında ayrıca bundan sonraki süreç içerisinde internet üzerinden yayıncılık yapan alternatif haber kanallarının ve kültürel içerik üreten tüm yayıncıların, sansür, para cezası gibi engellemelere maruz kalacağına dikkat çekilirken "Boğulmak istenen, bireysel özgürlükler, ifade hürriyeti, alternatif siyasi ve kültürel yaşamdır" denildi.
Basın açıklaması şu şekilde sonlandırıldı:

"Hukuki düzenleme kılıfı ile özgürlüklerimizin son kırıntılarına yapılan bu aymaz saldırıyı şiddetle reddediyoruz. Biliyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, kendilerine reva görülen bu totaliter üçüncü dünyacı dayatmayı en kısa sürede hükümsüz kılacaktır. Söz veriyoruz, dün olduğu gibi bugünden sonra da yurttaşlarımızın haklarını korumak, onları "mehterci penguen medyasına" mahkum etmemek için her türlü hukuki ve toplumsal çabayı göstereceğiz"


 

Editör: Haber Merkezi