Cumhuriyet Halk Partili 160 belediyenin katıldığı 3 gün sürecek ‘Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ bugün İstanbul'da başladı. Zirveye katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu belediyelerin standlarını ziyaret ederken önemli mesajlar verdi. 

Zirveye, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan yardımcıları, CHP Parti Meclisi üyeleri, CHP’li milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanları, il ve ilçe belediye başkanları, çok sayıda çiftçi, üretici katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu zirvenin ilk gününde yaptığı konuşmada iktidarın tarım politikası olmadığına vurgu yaparken, ''Bir arkadaşımız dedi ki, ‘Ülkeyi yöneten iktidarın tarım politikası yok.’ Bir politikanın olması için önce bir planlama olması lazım. Eğer bir planlamanız yoksa zaten bir politikanız olamaz. O nedenle politikası olmayan bir siyasal iktidarın tarımı bu hale getirmesini de doğal karşılamak lazım. Sıkıntıyı çiftçiler çekiyor. Ben bir sıkıntı çekiyor muyum? Hayır, benim aylığımı da zaten çiftçiler ödüyor. Vergi ödüyorsunuz her biriniz, hak ettiğiniz desteği alamıyorsunuz, o destek başka yerlere gidiyor. O zaman yapmamız gereken, var olan düzeni değiştirmektir. Bu düzeni değiştirmek için de çiftçisi, işçisi, emeklisi, taşeron işçisi hepimizin bir araya gelmesi lazım ve düzeni değiştirmesi lazım. Düzeni kimden yana değiştireceğiz? Halktan, üretenden, alın terinden, çalışandan yana değiştireceğiz. Havadan malı götürenlerden yana var olan düzeni değiştirmek bizim elimizde. Eğer varsanız biz hazırız, beraber bu düzeni hep beraber değiştireceğiz.'' sözlerini kullandı. 

İZ TARIM'IN TAMAMINA ERİŞMEK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

İZ TARIM.pdf

Gazetemizin hazırladığı ve birbirinden önemli yazılar ve röportajların yer aldığı İz Tarım dergisi de zirvede yer alırken İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, İz Tarım’ı dergimize önsöz yazan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na takdim etti.

Belediyelerin ve kooperatiflerin yanında ayrıca İz Gazete standı da ‘Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde yerini aldı.

Editör: Haber Merkezi