21 Ocak 2016'da kurulan İz Gazete'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle 'İz Gazete Ailesi' imzasıyla bir teşekkür mesajı yayınlandı. Mesajda, 'İz Bırakanlar Ödül Töreni ve Kuruluş Yıldönümü etkinliği'nin ertelendiği duyurulurken, gazetenin önümüzdeki aylarda yeni bir atılım yapacağı vurgulandı.

İşte o mesaj:

19. yüzyılın karanlık dönemlerinde “Bu devirde fikirler için çarpışıyoruz, gazeteler de kalelerimizdir.” diyor Alman şair Heinrich Heine…

Kitaρlaɾından biɾi Nazileɾ taɾafından yakıldğında, "Eğeɾ biɾ yeɾde kitaρlaɾı yakıyoɾlaɾsa, oɾada eninde sonunda insanlaɾı da yakacaklaɾdıɾ” diyor ve maalesef söylediği gibi de oluyor, kısa süre sonra.

Şimdi gazeteler ve televizyonlar bir bir kapatılıyorsa, gerçek de öldürülmek isteniyordur, farkındayız.

Evrensel gazetecilik ilkelerine bağlı kalarak ve insanlık tarihinin biriktirdiği ilerici değerlere sahip çıkarak gazetecilik yapmaya yönelik imkânların iyiden iyiye azaldığının farkındayız.

Tam da böyle bir dönemin ‘başlangıcı’nda, 21 Ocak 2016’da kuruldu gazetemiz.

“Eşitlik, özgürlük, barış, kardeşlik, demokrasi, laiklik” olarak sıraladığımız, “İzmir değerleri” olarak sahiplendiğimiz değerlere sıkı sıkıya sarılıp, evrensel gazetecilik ilkelerine bağlı kalarak yayın yaptığımız için, bu karanlık dönemde çabucak sahiplendi İzmirliler bizi.

Bugün İz Gazete, 4. Yaşından gün aldı ve büyüyor. Onbinlerce okur, onlarca gönüllü muhabirle kendimizi bir aile gibi görüyoruz. 48 sayısı çıkan İz Dergi,17 kitapla Biz Kitap Yayınları ve İZ WEB TV de ‘kardeş’ olarak dahil oldu ailemize.

2 büyük seçim, 1 darbe girişimi, bitmeyen bir OHAL gördük bu dönemde…

Sosyal, siyasal ve ekonomik baskılarla sınandık.

En ‘tatlı’ yaşımızdayız ve büyüyoruz; farkındayız.

***

2 yıldır doğum günümüzde gerçekleştirdiğimiz ve gelenekselleştirmek istediğimiz ‘İz Bırakanlar Ödül Töreni ve İz Gazete Kuruluş Kutlaması” etkinliğini, bu yıl maalesef Mart ayının sonuna doğru yapmak durumunda kaldık.

Ama bahar yakın, biliyoruz.

Müjdesini de verelim; yeni dönemle birlikte İzmir’e layık, daha güçlü bir gazete olarak geliyoruz: “Gazeteler kalelerimizdir”

***

Murathan Mungan’ın dizelerine sığınıyoruz:

“…

sabır.

Mazlumların ve bilgelerin bize tarihsel

emanetidir,

her yerde yeni anlamlarıyla denenir.

Ve her çağın hurafeleri vardır

kurban alır, kurban verir

Geçer devran, takvimler el değiştirir.

Gün gelir zulüm de göçer

Zaman örter her şeyin üstünü

Uzağı gören çocuklar bilir gelecek uzun sürer...”

***

Haber gönderen, yazı paylaşan, zor günlerde yanımızda olan, moral ve destek veren tüm dostlarımıza ve okurlarımıza teşekkür ederiz.

İZ GAZETE AİLESİ"

Editör: Haber Merkezi