21 Ocak 2016’da kurulan İz Gazete’nin 1. Yıl Buluşması, bu cumartesi saat 18.30’da İzmir Sanat’ta gerçekleşecek. Abdal Haluk Tolga İlhan’ın türküleriyle renk katacağı buluşmada, ‘İz Bırakanlar 2016’ ödülleri de verilecek.

İşte İz Bırakanlar 2016 ödüllerinin sahipleri:

SAADET ÖĞRETMEN

-Menderes’te yaşları 6 ila 11 arasında değişen 6 kız çocuğuna okul müdürü tarafından yapılan cinsel istismarı ortaya çıkararak sembolleşen öğretmen Saadet Özkan.

Özkan, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarına karşı mücadelenin sembol isimlerinden biri haline geldi.

İLGİLİ HABER: Anladım ki Cumhuriyet tek korunağımız!

KUAFÖR SEVAL ALYÜREK

-İzmir Hatay’daki kuaför salonunun camına "Çocuk geline hayır! 18 yaşından küçüklere gelin tacı değil, papatya takıyorum" yazarak gündem oluşturan kuaför Seval Alyürek.

Alyürek'in çocuk gelinlere karşı duruşunu gösteren bu yazı, başka illerdeki meslek örgütlerince ve meslektaşlarınca da sosyal medyadan paylaşıldı, büyük destek buldu.

İLGİLİ HABER: Bu kuaföre çocuk gelin giremez

KUMRU KONAK DAYANIŞMASI

- Bir inşaatın 4’üncü katına beton mikseriyle beton dökülürken yan binada bulunan ve çöken duvarın altında kalarak oksijensiz kalan ve yatağa bağımlı hale gelen 30 yaşındaki İzmirli öğretmen Kumru Konak, toplanan bağışlar ve yardımlar sonucu Almanya'ya tedavi için yola çıktı. ‘İz Bırakanlar 2016’ ödüllerinden biri de Kumru Konak öğretmenle dayanışma kampanyasını yürütenlere…

Kumru Konak öğretmen için başlatılan dayanışma kampanyası, sadece yurt içinde değil, yurt dışında da büyük yankı uyandırırken, sonrasında kampanyadan örnek alarak başkaca dayanışma kampanyalarını başlatanlar da oldu.

İLGİLİ HABER: Dayanışma kazandı: Kumru Konak Almanya'ya tedaviye uçtu

KONAK KENT KONSEYİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Süt Kuzusu Projesi’nden kentteki mülteci çocukların da faydalanabilmesi için 220’nin üzerinde kurumdan imza toplayarak mülteci çocuklara ücretsiz süt hakkı kazanan Konak Kent Konseyi.

 

İLGİLİ HABER: Mülteci çocuklar da artık süt kuzusu
 

'SANA NE' AFİŞLERİNİN YARATICISI ENGİN AĞIR

-Karşıyaka Belediyesi’nin namı ülke sathına yayılan ‘Sana ne’ sloganlı 8 Mart afişlerinin yaratıcısı Engin Ağır.

Afişler kadınlara yönelik artan baskılara karşı 'bayrak' haline gelirken, İzmir'den ya da şehir dışından milyonlarca kadın 'sana ne'yi slogan olarak kullandı. 

İLGİLİ HABER: Karşıyaka’nın o afişlerini bu ekip yapıyor
 

BARIŞ KÜTÜPHANESİNİ KURAN SADIK ÖĞRETMEN

-10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlerden genç evli çift Gülhan ve Yılmaz Elmascan anısına Çiğli’de Barış Kütüphanesi kurulmasına öncülük eden öğretmen Sadık Şahin Boya.

Çiğli Belediyesi'nin de katkıları ile kurulan kütüphane, Ankara Katliamı'na dair yapılan en kapsamlı çalışma oldu. Kütüphane için yurt içinden ve dışından bir çok insan kitap bağışında bulundu. Açılışta ise Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin bir kısmının da ailesi İzmir'e geldi. 

İLGİLİ HABER: Çiğli’ye Gülhan-Yılmaz Elmascan Barış Kütüphanesi açılıyor

Etkinlikte ayrıca İz Gazete’ye katkı sunan kimi isimlere teşekkür plaketleri verilecek. 

Editör: Haber Merkezi