Günlük İz Gazete'nin yazar kadrosu büyümeye devam ediyor. Çeşitli gazetelerde yazılar yazmış, sivil toplum kuruluşlarında yer almış ve CHP'de aktif siyaset yapmış İskender Odabaşoğlu, her cuma günlük İz Gazete'de okurlarımızla buluşacak.

İSKENDER ODABAŞOĞLU KİMDİR?

1968-69 yıllarında ODTÜ Öğrenci Birliği Başkanlığı da yapan İskender Odabaşoğlu ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. 1971’de 12 Mart muhtırası sonrasında Bülent Ecevit’in çıkardığı Özgür İnsan Dergisi’nin kuruluş sürecinde genel müdürlük ve yazı kurulu üyeliğini üstlenen Odabaşoğlu daha sonra İzmir’de CHP çatısı altında İl yönetim kurulu üyeliği ve Kurultay delegeliği görevlerini sürdürdü. Halkçı Devrimci Gençlik Örgütünün kuruluşunu gerçekleştirdi. STFA ve TML başta olmak üzere çeşitli inşaat firmalarında mesleki çalışmalarını sürdüren Odabaşoğlu Yapı Denetim Kuruluşları Ege Bölge Başkanlığı ve Türkiye Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini de üstlendi. Yurt dışında Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da özellikle liman ve deniz yapıları konusunda uzmanlaştı. Son olarak Umman’da bölge temsilciliğinin ardından proje geliştirme danışmanlığı yapmaktadır.
 
İzmir’de geçmişten bugüne birçok sivil toplum örgütünde çalıştı. Çağdaş Gazeteciler Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreterliği, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir şubesi Küçük Kurul Üyeliği ve YK üyeliğinin yanı sıra, Altay Spor Kulübü yönetim kurulunda sekreter olarak 7 yıl görev yaptı. İzmir Gücü Spor Vakfı kurucusu ve Ege Teknoloji ve Başarı Vakfının kurucu başkanı oldu. ESİAD yazı ve istişare kurulu ve İZSİAD yönetim kurulu üyeliği sürerken İZSİAD Salı Toplantılarını organize eden İskender Odabaşoğlu bir dönem CHP İzmir İl Başkanlığı danışma kurulunda yer aldı.
1989 yerel seçimleri ertesinde Nurettin Sözen döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı olarak 23 şirketin sorumluluğunu üstlendi. İzmir’e döndükten sonra sivil toplum hareketine ivme kazandıran Kordon Toplantıları’nın kurucu başkanlığını yaptı, yaklaşık 10 yıl süren bu toplantılar sosyal, kültürel ve siyasal alanda geniş bir çerçevede etki ve yankı uyandırdı.
 
Demokrat İzmir gazetesinde 1974-1976 yılları arasında “Hakça” başlığı altında yazılar yazdı, Ticaret Gazetesi’nde, 31.05.1994’ten beri, YANKI başlığı altında haftalık köşe yazısı yazıyor. Cumhuriyet Gazetesi Ege Baskısının “Kent Yaşam” sayfasında ve Yeni Asır’da (2002-2006) haftada iki kez kent-yaşam yazdı.
Demokrat İzmir, Yeni Asır (İstanbul), Güneş, Dünya, Cumhuriyet ve Ticaret Gazetesi yazılarından seçmeleri kapsayan Düşünce Pencerem adlı ilk kitabı Ticaret  Gazetesi  Yayınları arasında yer aldı. İkinci kitabı Bu Gözün Gördükleri Ocak 2007’de yayınlandı.Yurt içinde ve dışında teknik tebliğleri ve 1000’in üzerinde sosyal, siyasal, kent-yaşam ve ekonomi konularında yayınlanmış makalesi bulunmaktadır.
 
Urla Halk Meclisi Kurucusu ve sözcüsü olan Odabaşoğlu 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Urla İlçe Yönetim Kurulu adına Belediye başkan adayı Burak Oğuz’un seçim kampanyası koordinatörlük görevini yürütmüştür.
1947 yılı Beşiktaş Çarşı doğumlu olan İskender Odabaşoğlu evli, üç çocuğu var.

Editör: Haber Merkezi