TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Hasan Tahsin Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Bedri Serter ve Özcan Purçu da katıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl düzenlenen Hasan Tahsin Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl işgalcilere karşı gazeteci Hasan Tahsin tarafından atılan ilk kurşunun 100. yılı sebebiyle ayrı bir öneme sahip olan ödül töreninde konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Misket Dikmen yaptığı konuşmada gazeteci Hasan Tahsin hakkında “Sözleri eylemi doğurdu. Eylemi de bir ulusun bağımsızlık mücadelesini. Yurdumuzun düşman işgaline uğradığı; baskının, zulmün her yerde hissedildiği; kimilerinin hıyanet, dalalet içinde vatanı peşkeş çektiği bir dönemde yaptığı konuşmalar, hazırladığı bildirilerle halkı aydınlatan, direnişi örgütleyen bir vatanseverdi Hasan Tahsin. Gerçek aydının yalnızca sözle değil, eylemle de halkın yanında olması gerektiğine inanan bir kahramandı" ifadelerini kullandı.

‘NE MUTLU Kİ NİCE HASAN TAHSİNLER VAR BU ŞEHİRDE’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ise yaptığı konuşmada “Hasan Tahsin vatanı için ölmenin ne demek olduğunu tüm dünyaya anlattı.” dedi.

İzmir’in direnişin başlangıcı olduğunu ifade eden Özuslu, “İlk kurşunu atarak direnişin sembolü olan Hasan Tahsin’i anabiliyorsak Türkiye’nin dört bir yanında can veren şehitlerimiz sayesindedir. Ne mutlu ki ulusun bağrından çıkan nice Hasan Tahsinler var bu şehirde” diye konuştu.

‘İŞİNİZİ YAPARKEN BİR YANDAN DA CİNSİYETÇİLİK İLE UĞRAŞMAK ZORUNDASINIZ’

Törene iki farklı kategoride ödül alan İlkses Gazetesi muhabiri Çağla Geniş damga vurdu. Başta İlkses Gazetesi olmak üzere ailesine teşekkürlerini ileten Geniş, “Kadın olmak zor, kadın gazeteci olmak daha da zor. İşinizi yapmaya çalışırken bir yandan da cinsiyetçilikle mücadele etmek zorundasınız. Eğer başarılı bir kadınsanız işinizi konuşmak yerine giydiğiniz kıyafeti ya da dudağınızdaki ruju konuşmayı tercih ederler. Ama ne mutlu ki bizler ve dayanışmamız ağaç kadar güçlü ve her şeyin üstesinden geliyor. Tüm zorluklara rağmen insana dokunmaya devam! İki ödül için de teşekkürler İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Saygıyla Hasan Tahsin.” ifadelerini kullandı.

Ödül alan isimlerin tamamı ise şu şekilde:

Haber: Engin Yavuz-9 Eylül gazetesi, Jüri Özel ödülü: Umut Karakoyun-Demirören Haber Ajansı

Güncel yazılar: Serkan Aksüyek-Ege Telgraf gazetesi

Röportaj-söyleşi: Levent Arıöz-9 Eylül gazetesi, Jüri özel ödülü: Işık Teoman-KNK Dergi

Spor haberi: Abdullah Çelebi-Habertürk gazetesi

Güncel spor yazıları: Halil Fincan-Yeni Asır gazetesi

Spor fotoğrafı: Gökhan Özyurtlu-Yeni Asır gazetesi, Jüri özel ödülü: Burak Hakerler-Yeni Asır gazetesi

Sayfa düzeni: Ali Osman Taş-Yeni Asır gazetesi

TV haber: Halil Şahin, Servet Ülkü-Anadolu Ajansı

TV program: Duygu Tuncer-TRT

Görüntü: Servet Ülkü-Anadolu Ajansı

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Teşvik Yarışması

Haber: Çağla Geniş-İlkses gazetesi, Jüri özel ödülü: Gökçe Adar-9 Eylül gazetesi, Selda Ak-Ticaret gazetesi

Güncel yazılar: Ümit Çağrı Zorer-Yeni Asır gazetesi

Röportaj-söyleşi: Çağla Geniş-İlkses gazetesi

Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş-Anadolu Ajansı

Spor haberi: Okan Kara-Medya Spor

Spor fotoğrafı: Okan Kara-Medya Spor, Jüri özel ödülü: Görkem Türkyılmaz-Yeni Asır gazetesi

Sayfa düzeni: Selim Sanverir-9 Eylül gazetesi, Jüri özel ödülü: Yasemin Durmuş-Yeni Asır gazetesi

TV haber: Elif Yıldırım Korkmaz-TRT

.

Editör: Haber Merkezi