Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Onursal Başkanı gazeteci – yazar İsmail Sivri ölümünün 13. yılında heykeli önünde düzenlenen törende meslektaşları, dostları ve ailesi tarafından anıldı. Her yıl ölüm yıl dönümü olan 2 Ağustos’ta düzenlenen tören bu yıl Kurban Bayramı ve pandemi sebebiyle 5 Ağustos’ta gerçekleşti

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki heykeli başında düzenlenen törende CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Uçar, Sadık Pala, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Konak eski belediye başkanı Erdal İzgi, İsmail Sivri’nin ailesinden oğlu Talat Sivri, yeğeni Serap Alper ile çok sayıda gazeteci ve halktan da birçok kişi katıldı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Gazeteciler Cemiyetimizin Başkanlığı aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kurucu başkanlığını üstenmiş ve İzmir kentimize çok büyük emekleri olmuş bir büyüğümüz. Gazeteciliğinin yanında insani değerlere olan katkısı, hümanist kişiliği, sevgiyle yaklaşımı, çocuk kitapları... Bu kente simge olmuş bir kişilik oldu İsmail abimiz. Nur içinde uyusun. İsmail Sivri ve Sancar Maruflu’ya da buradan çok teşekkür ediyorum. Gelecek kuşaklara bu değerlerin anlatılması çok önemli. Bu konuda İzmir’in en önemli vefa örneği gösteren, benim de çok değerli abim Sancar abime çok teşekkür ediyorum. Onun bu yaptıklarını hiç unutmayacağız. Nerede bir anma var, kente simge olmuş bir isim varsa Sancar abi bu konuda çok duyarlı. Gelecek kuşaklara taşımamız açısından duyarlı. Talat arkadaşım başta olmak üzere ailesine tekrar başsağlığı diliyoruz. Işıklar içinde uyusun. İsmail Sivri ve İsmail Sivri gibi gazeteciler hiçbir zaman unutulmayacak. Bunu bugün ifade etmek çok önemli çünkü gerçek gazeteciler ve düşüncelerini özgürce ifade eden kişiler bugün maalesef hapishanedeler. Onlara da buradan sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyorum. Bu güzel toplantıyı düzenleyen Sancar Maruflu başta olmak üzere ailesine ve bütün dostlarına sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum” ifadeleriyle Sivri’yi andı.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: “İsmail Sivri’nin çok değerli ailesini ve onunla birlikte gazetecilik dünyasında çok büyük bir aileyi oluşturan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni, Konak’ın geçmiş dönem ve şimdiki dönem belediye başkanlarını, gazeteci dostlarımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu toplantıya katılmaya ve sizlerle beraber olmaya çok özen gösteriyorum. Bunun nedeni şu insanlar makamdayken aranır, makamdayken sorulur, ona hürmet edilir. Hiçbir koltuk boş kalmaz, gidenin ardından doldurulur ama gönül koltukları vardır o gönül koltuklarına oturduğunuz zaman sizi kimse oradan alaşağı edemez. İsmail Sivri gönüllerin koltuğuna oturmuş bir insandır. 14 yıl boyunca İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını yaptığı sırada Türkiye’de Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen gazeteciler cemiyetlerinin bütünleştiği Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kurucu başkanı, İzmir’e taşınmış, onlarca kitap yazmış, binlerce çocuğa ışık olmuş, dürüst, insan sevgisi ile dolu, mütevazi bir insandı. Mutluyum çünkü burada her yıl düzenli olarak gelen dostlarının, onu hiç hayatında görmemiş insanların da katıldığı törenlere dönüştürmek çok önemli. Sancar Maruflu Türkiye’de örnek bir insandır. Şükranlarımı, takdirlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İsmail Sivri’nin kendisi çok özel bir değere sahip olduğunu belirtti.

Dikmen, ‘Benim için bir meslek büyüğü ve cemiyetimizin başkanı olması dışında insan ilişkilerinde de örnek teşkil eden, zor zamanlarımızda yardımımıza koşan, derdimize çare bulmaya çalışan çok değerli bir insandı. İçimizdeki sevgi de bu yüzden hiç eksilmeden yıllardır daha da güçlenerek sürüyor. Cemiyetimizin onursal başkanını ölümünün 13.yılında da büyük bir saygı ve özlemle anıyoruz. Onun gibi bir değeri tanıdığımız için onur duyuyoruz’ dedi.

Sancar Maruflu: “Yaptıkları izlerle, güzel işlerle, hizmetlerle anılıyorlar. İsmail Sivri hiç unutulmuyor. Medyaya baktım, bir hesap yaptım on yedi bin paylaşım var. Herkes kendine göre bir şeyler yazmış, güzel sözler söylemişler. Unutulmamış, unutulmuyor, unutulmayacak. Bugün yine Konak Belediyemizin desteğiyle ve İzmir Gazeteciler Cemiyetiyle beraber ve İzmir İl Fakirlere Yardım Derneğiyle beraber bu töreni burada düzenliyoruz” ifadeleri ile törenin açılışını yaptı.

Demokratik Sivil Kitle Örgütleri Genel Başkanı gazeteci, yazar Okan Yüksel: “Ben İsmail Sivri deyince cesaret anlarım, yiğitlik anlarım, dostluk, arkadaşlık anlarım, ölümsüz bir insan anlarım. İsmail Sivri ışıklar içinde yorgunluğunu gideriyor şimdilerde. Her zaman yüreğimizde sevgi ile taşıyacağız İsmail Sivri” ifadeleriyle İsmail Sivri’yi andı.

Editör: Haber Merkezi