TUGAY CAN / İZGAZETE - Gazetemiz ekibiyle bir süre sohbet eden CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, “Gerek medyada gerek başka alanlarda kendinden olmayanı düşman ilan etmiş durumda olan bir yapıyla karşı karşıyayız.” dedi. Zor bir sürecin içinde olduklarını belirten Yıldız, ayrıştırıcı bir söylem kullanmaktan uzak durmanın önemli olduğuna dikkat çekti.

“KANUNLA KURULMUŞ BİR KURUM”

Birtakım eylemlere yerinde müdahale etmenin önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, son günlerde savaş karşıtı tutum sergileyen ve bu nedenle üyeleri gözaltına alınan Türk tabipler Birliği’nin kanunla kurulmuş bir kurum olduğunun altını çizdi. Yıldız, TTB üyeleri için “ Ettiği yemin gereği yaşam hakkını savunan insanlar” ifadelerini kullandı.

“HAK TEMELLİ MÜCADELEYİ SAVUNMAK ZORUNDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kurultay sürecinin geride bıraktıklarını belirten Yıldız, “Bundan sonra toplumsal muhalefeti örgütleyerek, hak temelli bir mücadeleyi savunmak zorundayız. 2019’a giden yolda, tek adam rejimini ortadan kaldırıp, iktidar olmanın tek yolu bu.” dedi. Yıldız ayrıca "Cumhuriyet Halk Partisi, toplumsal muhalefetin lokomotif gücü olarak görülüyor, bizlerde bunun bilincinde olup, 2019'a giden süreçte üstümüze düşen görevi yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

“BÖYLESİ ZAMANLARDA DAYANIŞMA ÖNEMLİ”

Gazetemize geçmiş olsun dileklerini de ileten Yıldız, dayanışmanın böylesi zamanlarda önemli olduğunu vurguladı. Yıldız ayrıca “Şu an yaşadığımız süreç içersinde, bireysel hak ve özgürlüklükler yanında, basın özgürlüğünün de yaşanmadığını görüyoruz. Bu süreçte biz de elimizden geldiğince tek adam rejiminin oluşturduğu baskıya karşı mücadele etmek. Hak, hukuk ve adaletin olmadığı, insanların bireysel olarak değil de kurumsal olarak da etkilendiğini, bunda da en büyük baskıyı basın-yayın kuruluşlarının aldığını görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

PARTİ MECLİSİ BİLDİRİSİ’Nİ HATIRLATTI

Parti Meclisi bildirisinde yer alan, “İnternet ve medya özgürlüğü de dahil olmak üzere düşünce ve ifade özgürlüğünü en geniş biçimde hayata geçireceğiz. Basın-yayın özgürlüğü bizim olmazsa olmazlarımızdandır.” maddesini hatırlatan Yıldız, “Yasama, yürütme, yargıdan sonra medyayı dördüncü güç olarak görüyoruz. Bu açıdan bizim için hayati değer taşıyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi