İz Gazete  - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Musa Çam, Aytun Çıray, Tacettin Bayır’ın yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner, gazetemiz yayın yönetmeni Ümit Kartal, Ege’nin Sesi Yayın Yönetmeni Sinan Kara, Gökmen Ulu'nun ailesi ve çok sayıda gazeteci katıldı.

‘GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR’

Evinin önünde basına açıklama yapan, Gökmen Ulu, “Emniyetten gelen giden, arayan soran yok. Evimdeyim ve bekliyorum. Herhangi bir tebligat dahi yok. Tüm bunları basından okuyorum. Buyursunlar gelsinler, yeter ki her şey hukuka uygun olsun. Ben rüştünü ispat etmiş bir gazeteciyim. Evrensel gazetecilik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, Atatürkçü, yurtsever bir gazeteciyim. Bu güne kadar tertemiz yaşadım, tertemiz öleceğim. Bu demokrasi yolunda, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar kalması için doğru bildiğim yolda ilerlemeye devam edeceğim. Eğer gerçekleri haber verdiğimiz, toplumun bilgi edinme hakkına hizmet ettiğimiz için başımıza bir şey gelecekse bu da kamuoyunun takdirinedir. Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta bütün mesele. Gazetecilik suç değildir” ifadelerini kullandı.

HUKUK SİSTEMİ TARAFSIZLIĞINI YİTİRDİ

Ulu’dan sonra söz alan CHP Genel Sekreteri ve İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır, 150’nin üzerinde gazetecinin tutukluluğunun devam ettiğine dikkat çekti. Hukuk sisteminin tarafsızlığını yitirdiğinin altını çizen Sındır, “Gerçekten bütün geçmişi ile pırıl pırıl bir gazeteci arkadaşımızın, gözaltına alınma ihtimali üzerine buraya geldik. Gökmen Ulu’yu seviyoruz. Bunun hele hele 19 Mayıs günü, böyle önemli bir bayram kutlaması anında yapılmış bu şeyin siyasal bir hareket olduğunu düşünüyoruz. 16 Nisan sonrasında hukuk sistemi tartışmamıza bile gerek kalmayacak şekilde tarafsızlığını yitirdi.” dedi.

TÜRKİYE AYAĞA KALKARSA…

Eski İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İzmir milletvekili Atila Sertel ise şu ifadeleri kullandı: “Kuvayı Milliye’ci, Atatürkçü, namuslu dürüst gazetecileri gözaltına almak isteyenler şunu unutmasınlar: Gün gelir, devran döner. Biz hiç kimseden korkmadık, korkmayacağız. Sözcü ve Cumhuriyet gazetesinde ve diğer muhalif gazetelerde çalışan arkadaşlarımızın hiçbirinin FETÖ grubuyla ilgisi olmamıştır. Bugün bu kararları çıkartan savcı ve hâkimler arasında ise çok sayıda FETÖ’cü çıkmıştır. Siyasiler içerisinde de çok sayıda FETÖ’cü vardır. Türkiye’nin geleceğine ilişkin kendi yorumlarını başkaları üzerinde denesinler. Atatürkçü, namuslu dürüst insanları rahat bıraksınlar. Türkiye ayağa kalkarsa, Türkiye Cumhuriyet ve demokrasi değerleri konusunda sesini yükseltirse o iftiraları atanlar ve karanlık eller kaçacak delik ararlar. Sözcü gazetesinin, ezilen fakir fukaranın, demokrasinin sesi olduğuna inanıyorum. Sözcü susturulamayacaktır ve arkadaşlarımıza da hiçbir şey yapamayacaklardır.”

CHP Milletvekilleri Aytun Çıray ve Tacettin Bayır da Sözcü gazetesi ile omuz omuza durmaya devam edeceklerini vurgularken, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise ‘Söz bitmez, Sözcü susturulamaz’ dedi.  Ulu’nun evinin etrafında açıklamayı izleyen vatandaşlardan gözyaşlarına hâkim olamayanlar dikkat çekti. Vatandaşlar alkışlarla Ulu’ya destek verdi.

Gökmen Ulu’nun avukatları ve gazetesinin yöneticileriyle iletişim halinde bekleyişini sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi