Ümit Kartal / İz Gazete - Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında bulunan Gökmen Ulu ile görüşen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Musa Çam gazetemize yaptığı açıklamada görüşmeye dair şu notları paylaştı: “Gökmen’i bugün ziyaret ettim. Kendisinin morali gayet iyi… Kendinden emin. 'Ben gazeteciyim . Doğru olanı yaptım. Adil bir yargılamayla suçsuzluğum ortaya çıkacak. Hemen İstanbul’a sevk edilmeliyim. Orada Savcı karşısına çıkınca serbest kalacağıma eminim. Özgür kalacağım ve hakikatleri yazmaya devam edeceğim.  Gayet iyiyim. Arkadaşlar merak etmesinler ‘ diyor. Tüm dostlarına selamı var”

KABUL EDİLEMEZ

Yaşananlara dair değerlendirmelerde de bulunan Musa Çam, “Gazetecilere yazdıkları haberler nedeniyle baskı olmamalı. 150 civarında gazetecimiz tutuklu. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Basın özgürdür ve sansür edilemez. Bu tip baskıların sona erdirilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Gökmen Ulu'nın avukatı Murat Ergün, Ulu'nun İzmir'deki işlemlerinin sona erdiğini, bu akşam İstanbul'a nakledildiğini ve bu sebeple gözaltı süresinin bir gün daha uzadığını söyledi. Ergün, Ulu'nun İstanbul'daki işlemlerinden sonra serbest bırakılmasını beklediklerini ifade etti.

İLGİLİ HABER: Gökmen Ulu bu haberlerden ötürü mü gözaltına alındı?

 

Editör: Haber Merkezi