Gazeteci Uğur Dündar’ın Halk TV’de sunduğu ‘Gündem Özel’ programının konuğu, 174 gündür haksız yere sevdiklerinden uzak bırakılan Gökmen Ulu ve Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen oldu. Cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez konuşan Gökmen Ulu, sevdiklerinden ve çok sevdiği mesleğinden uzak, zindanda geçirdiği 174 günü anlattı.

Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayan Gökmen Ulu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle;

(Oğlu Efe ile yerde sarılmaları)

“Aslında büyük kabustan uyanıp hemen güzel bir rüyaya girmiş gibi hissediyorum. Sudan çıkmış balık gibiyim. Aylar boyunca sessiz ortamda kaldım.

Çıktığımda çok mutlu oldum. Efe’yi herkes tanıdı. Efe güçlü bir çocuk. Çok büyük badire ile karşı karşıya kaldı. Efe bu süreci atlattı. Olgunlaştığını gördüm.

Efe şunu gördü. Ataol Behramoğlu’nun şiir vardır. Yaşadıklarından Öğrendiğim BirŞet Var Der ki “Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle/ Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı…” Efe bunu yaşadı çok erken. Çok içine birikmiş. Ama asla kin ve nefret olmamalı, öyle büyütmemeliyiz. Sevgiyle büyütüyoruz çocuklarımızı.. Kucaklaşmamışız oyfu. Şimşek gibi koştu. Yere düştük gözümüz bir şey görmedi. Efe’yle sarılıp yattık dün gece.

(174 gün tutsaklık hayatı yaşadın. Dava sürecini nasıl değerlendiriyorsun?)

Halkın huzurunda size, Sözcü ailesine, okurlarımıza, Halk Televizyonu çalışanı ve izleyicilerine, CHP’ye, STK’lara, yurtsevetr demokratik güçlere… Güç destek ve moral veren herekese teşekkür ediyorum. Avukatlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

Dün bitti dediğimiz kumpaslara beni, Sözcü’yü buldu. Kendimi sanık sandalyesinde buldum.

(FETÖ’cü iftirası ile yargılanacağın aklına gelir miydi?)

40 yıl düşünsem geçmez. Asla. Hakikati dile getirdiğnizde başınıza bir şeyler gelebilir. Ama böyle bir iftirayla karşılacağım aklıma gelmezdi. Sözcü'nün böyle bir iftiraya uğraması FETÖ’yle mücadeleye büyük zararlar verdi. Dava sulandırıldı. Türkiye’deki karışılıktan istifade etmek isteyen örgüt var. Kumpas kurduklarında ne kadar gaddar olduklarını gördük. En son 15 Temmuz’u yaşadık. Bu örgütün beli kırıldı. Bu uzun soluklu mücadele. Toplumsal mutabakat var 15 Temmuz’dan sonra. Burada kusurlar oldu maalesef.

Laik ilkesini savunan gazeteler FETÖ iftirasıyla karşılaştı. Hikmet Çetinkaya örneğin. Atatükçüden tarikatçı ve FETÖ’cü çıkmaz. Sözcü’ye bu iftirayı attığınızda FETÖ’yle mücadeleyi sulandırır.

YEDİ SÜLALEME BAKSINLAR

Haklı ile haksızlar karşılaştırılmamalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da mağduriyetlere dikkat çekti.

Sözcü konusunda herkes olayın farkında. Tanık olarak çağrılanlar da bunu dile getirdiler. Yedi sülaleme baksınlar FETÖ’ METÖ’cü çıkmaz.

Çıktım ama içimizde bir şey kalıyor. Bir çok arkadaşımız hala içeride. Enis Berberoğlu’na hala yapılan zulümdür. Umarım o arkadaşımlarım da, meslektaşalarım da çocuklarına kavuşur. O tutukluluk cezaya dönüşmesin.

(174 günden sonra…)

Silivri zindanı saat 08:00’da sayım. 174 gün beton kutuda geçtikten sonra bugün ilk uyandığımda nerdeyim ben dedim.”

CELAL ÜLGEN: HUKUK TUTULMASI YAŞANIYOR

Avukat Celal Ülgen ise şöyle konuştu:

“Gökmen boşu boşuna zindanda kaldı. 174 gün suçsuz yere yatmasına engel olamadığım için üzgünüm. türkyie’nin yaşadığı hukuk tutulması ve aşamadığımız için hata meydana geldi.

Hem Sözcü hem Gökmen, kendilerine yakışmayan iftirayla karşı karşıyalar. Bu iftira bereket versin kimseye yakışmıyor. Türkiye’de önemli hastalık var. FETÖ’cülüğü maymuncuk gibi kullanarak her muhalefeti dindirmek istiyor. Bu maymuncuğa gereksinim duyanalr FETÖ’yle içli dışlı olanlar, sofrasında maklube yiyenler.. Bunlar şimdi kendilerin aklamak için böyle yapıyorlar. FETÖ’cü olmadığı halde FETÖ’cü diye iftira atıyorlar. Bunlar yapıldığında siyasi iktidar veya yargının uyanık olması lazım. İftirayı atanların geçmişini değerlendirirseniz olay biter. AKP’nin eteklerine saklanırsanız seni kahraman gibi görürler. Siyasi iktidar hatta Cumhurbaşkanı’nın bunlara dikkat etmesi lazım.”

Editör: Haber Merkezi