İzmir’de medya sektöründe çalışan genç kişilerin gönüllülük esasıyla bir araya gelerek oluşturduğu Genç Medya Platformu’nun tanıtım toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Medya sektörünün herhangi bir alanında görev yapan ve 35 yaş altı olan kişilerin yer aldığı Genç Medya Platformu’nun temel amacının mesleki gelişim ve üretim olduğu açıklandı.

Toplantıda, platformun kuruluş ilkeleri ve amaçları anlatılırken medya sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, sektördeki genç kişilerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı koymaları amacıyla izlenecek yol haritası da masaya yatırıldı. Toplantıda, ‘birlik, beraberlik ve dayanışma’ vurgusu yapıldı. 

'HERKESİN ÜÇÜNCÜ AİLESİ'

Tanıtım toplantısında konuşan Platform Kurucusu ve Sözcüsü Barış Özdil, “Biz sadece sözle hareket eden bir platform değil aynı zamanda mesleğe katkıda bulunan, birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde meslek için üreten, bunun karşılığında da medya sektöründe katma değer oluşturan bir platform yaratmak istiyoruz” dedi. Cumhuriyet değerleri ve dayanışmanın gücüyle hareket edileceğini kaydeden Özdil, “Sektörün içerisinde hepimizin kendine ait hissettiği bir kurum ve eve gittiğinde kendilerini karşılayan bir ailesi var. Biz de bu platform ‘hepimizin üçüncü ailesi’ olsun istiyoruz. Sadece gazetecilerin, editörlerin içinde bulunduğu bir platform değil tüm medya sektörü çalışanlarının kendini ait hissedeceği bir platform olsun istiyoruz. Bu mesleğe katkı koymak için çalışan herkesle el ele yürümekten gurur duyacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi