Değerli okuyucularımız, 
Sevgili dostlarımız…

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın gözaltı gerekçesine ve suçlamaya dair net bir bilgi edinemedik. Dosyada gizlilik kararı olduğu için avukatlarımıza hiçbir bilgi verilmezken; TEM Şube Müdürlüğü’nde gözaltında olan Ümit Kartal’ın ifadesinin ne zaman alınacağını da bilemiyoruz. Gözaltı süresinin 7 gün olduğunu biliyoruz. Arkadaşımızın morali ve sağlığı yerinde. 

Savaş karşıtı tutumu ve #SavaşaHayır dediği için gözaltına alınan Ümit Kartal avukatlarımız aracılığıyla mesaj gönderdi:
“Bugüne kadar ben varken İz Gazete nasıl yoluna devam ettiyse, bundan sonra da aynı şekilde, aynı kararlılıkla yoluna devam edecek. Biz buradayız, burada olmaya devam edeceğiz!”

Arkadaşımız Ümit Kartal’ın Gazetemizin 2. Yıl Etkinliğinde söylediği gibi;
“Güvendiğimiz tek şey ‘hakikatte ısrar’ kararlılığımızdır. Tarafsızlığa inanmıyoruz, sizden tarafız. Yaptığımız tüm yayınlar; omuz omuza, yan yana, hep beraber hakikatte ısrar edişimizin izi kalsın diyedir. Tüm çabamız, İzmir’in izi kalsın, tarihe not düşülsün diyedir. Kuşkusuz tarafız, hiçbir canlı ölmesin diye. Barıştan tarafız. Yaşar Kemal’in dediği gibi, ‘Cennet görmesin savaşı icat eden’ Cennet görmesin savaşı başlatan. Bizim açımızdan ise durum şudur: ‘Savaşa hayır’ yazmakta en ufak bir tereddüt edersek batsın bu gazete, onurumuzla limon satar, çorap satar yine yaşarız.”
İZ GAZETE

Editör: Haber Merkezi