İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC) tarafından uygulanan ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ kapsamında kurulan İGC Basın Akademisieğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Aralık ayında 12 haftalık eğitimlerini 90 kişilik katılımla tamamlayan İGC Basın Akademisi, 2022 yılında 2 dönem daha mesleki beceriler ve İngilizce eğitimleri verecek. İlk dönemi 17 Ocak’ta başlayacak olan eğitimler, Mart ayı sonuna kadar devam edecek. Yüz yüze ve online, hibrit olarak 12 ders yapılacak. Yüz yüze eğitimler İGC Karataş Basın Akademisi’nde ve İzmir Ekonomi Üniversitesi laboratuvarında gerçekleşecek. Eğitimler, çalışan gazetecilerin ve iletişim fakültesi öğrencilerinin de yararlanması için akşamları saat 19.00 -21.00 saatleri arasında düzenlenecek. 17 Ocak- 31 Mart 2022 periyodunda yapılacak eğitimler, ücretsiz olarak düzenlenecek ve 4 ana başlıkta değerli uzmanlar tarafından verilecek.

Eğitim başlıkları:

  1. Yeni Medya(Sosyal Medya ve Dijital Uygulamalar)

Doç. Dr. Altuğ Akın-Ahmet Buğra Tokmakoğlu

  1. Dijital Pazarlama- Gökhan Çakır
  2. Görsel ve İşitsel Medyada Yeni Teknolojiler ve Kullanımı-Dr. Alper Gedik
  3. İngilizce Eğitimi (başlangıç-orta seviye)-Oğuz Can Güçlü- Luke James Kelly

İngilizce eğitimi, iki ayrı seviyede, başlangıç ve orta seviye ve online olarak verilecek. Cuma günleri İngilizce orta seviyesinde olan gazetecilere Luke James Kelly eğitim verirken, Pazartesi günleri ise Oğuz Can Güçlü, başlangıç seviyede İngilizcesi olanlarla konuşma ve gramer çalışmaları yapacak.  Görsel İşitsel medyada Yeni Teknolojiler Eğitimi, İzmir Ekonomi Üniversitesi laboratuvarında uygulamalı olarak devam edecek.

Eğitimlere katılmak isteyenler için düzenlenen başvuru formu bülten ekinde iletilmiştir. Başvuru formları igcizmir@gmail adresine iletilebilir ya da İGC Akademi Sekretaryası’na elden teslim edilebilir.

Editör: Haber Merkezi