İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tay, İzmir Avrasya Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Serbest, Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Özkardeşler, İzmir Rumeli Kadınları Derneği Başkanı Gülay Şengül, Menemen Balkan ve Rumeli Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Murat Özgüvenç'in katıldığı ziyarette İGC Genel Sekreteri Kenan Çimen ve İGC Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala da yer aldı.

Federasyonun 17 dernekten oluştuğunu anlatan Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Özkardeşler, Balkanlar ile İzmir arasında köprü görevi görmek istediklerini, bunun için çalıştıklarını söyledi. İzmir Rumeli Kadınları Derneği Başkanı Gülay Şengül de, Konak Belediyesi ve federasyon ile önümüzdeki aylarda 1. Uluslararası Balkan Kadınları Buluşması'nı düzenleyeceklerini dile getirdi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, federasyon temsilcilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Yerel yönetimler ile sivil toplum örgütlerinin işbirliği yapması gerektiğine dikkat çeken Dikmen, örgütlenmenin önemine vurgu yaptı.

Editör: Haber Merkezi