AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ekim’de partisinin “Türkiye Yüzyılı” başlıklı vizyon belgesini açıklayacak.

Söz konusu toplantıda davet edilen bazı gazeteciler dikkat çekti. Toplantıya davet edilenler arasında, uzun yıllardır iktidar tarafından etkinliklere çağırılmayan Nevşin Mengü, İsmail Saymaz, Özlem Gürses, Çağlar Cilara, İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal, Taha Akyol’un isimleri yer aldı.

T24’teki habere göre, İsmail Saymaz davete şaşırdığını belirterek, "Daha önce Ak Parti İstanbul İl Örgütü’nden çeşitli etkinlikler için davet gelmişti" diyerek bu davetin ise genel merkezden geldiğine dikkati çekti. Saymaz, davete katılım göstereceğini ifade etti.

“Ben zaten daha önce MHP mitingini de yerine izlemiştim sadece muhalif partilerin organizasyonların değil. Gidebildiğim bütün organizasyonları izlemeye çalışıyorum bir gazeteci olarak. Seçim döneminde zaten bir Ak Parti mitingini izlemeye niyetliydim. Bugün davet oldu onu da gidip izlemeyi düşünüyorum” diyen Saymaz, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

İSMAİL SAYMAZ: İLK KEZ AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NDEN DAVET GELDİ

“Ak Parti İstanbul il örgütü beni iki organizasyonuna davet etti. Onlara da gidecektim fakat belirttikleri saatlerde başka etkinliklere sözüm olduğu için gidememiştim. İstanbul’a 100 proje gibi bir davetti sanırım. Ben İstanbul İl örgütündeki bu değişikliği yeni gelen il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin tutumuna bağlamıştım. Çünkü o bizim Halk TV’nin Antalya’da uğradığı saldırıda beni arayıp geçmiş olsun demişti. Böyle bir insani iletişimimiz vardı. İstanbul’da muhalefette olmalarına bağlamıştım. Ama ilk kez AK Parti Genel Merkezi’nden geldi. Kendilerini de muhalefete anlatma arayışlarına bağlıyorum.

“AK PARTİ TAVIR DEĞİŞİKLİĞİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR”

Ben gazeteciyim, muhalif bir gazeteciyim ama sadece muhaliflere seslenmiyorum. Türkiye’nin her bir yurttaşı ürettiğim haber yazdığım yazının muhatabıdır. AK Partililer de buna dahil. Türkiye kritik bir seçime gidiyor. 7 ay sonra sandık başına gidecek. Ak Parti kendi yaptığı etkinlikleri toplumun kendisine oy vermeyenlere de anlatmak için herhalde bir tavır değişikliği gerektiğini düşünüyor. Bugüne kadar muhalif basını yok sayan, gerek RTÜK gerekse yargı eliyle cezalandırıp susturmaya yönelen bir çizgi izlediler. Sadece kendi organları üzerinden kendi seçmenlerine seslendiler. Bunun toplumun geri kalanında herhalde bir yankısının ve karşılığı olmadığını düşünüyor. Dolayısıyla kendi açısından sanırım yeni bir strateji uyguluyor.”

ERTUĞRUL ÖZKÖK: MAALESEF NEW YORK’TAYIM

Davet alan isimlerden Ertuğrul Özkök, “Tabi Hamza Dağ aradı. Maalesef New York’tan cuma akşamı dönüyorum. Yetişebilseydim kesinlikle katılacaktım. Altılı Masa’nınkine katılmıştım. Tabii ki buna da aynı gazetecilik heyecanı ile katılacaktım” dedi.

NEVŞİN MENGÜ’DEN ‘KAPSAYICILIK’ YORUMU

Nevşin Mengü, “Ertan aydın anladığım kadarıyla bu seçim sürecini yürütüyor. Herhalde daha kapsayıcı bir mesaj verilmesinin daha doğru olacağı sonucuna varmışlar. Onun için yen bir politikaya geçmişler belli ki” görüşünü aktardı.

CAĞLAR CİLARA: AK PARTİ’NİN İLETİŞİM STRATEJİSİ DEĞİŞİYOR

“Uzun yıllar sonra bir ilk yaşanıyor” diyen Çağlar Cilara da sosyal medya hesabından, “Cuma günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı ‘Türkiye Yüzyılı’ programına muhalif gazeteciler de davet edildi. AK Parti’den beni de arayarak davet ettiler. Şimdiye kadar İsmail Saymaz, Özlem Gürses, İlker Karagöz, Yavuz Oğhan, Deniz Zeyrek gibi isimlerin de programa çağrıldığını öğrendim. Anlaşılan AK Parti’nin iletişim stratejisi değişiyor. Bakalım o gün neler yaşayacağız?” diye yazdı.

Editör: Haber Merkezi