BirGün Gazetesi’nin ‘Ege’de BirGün’ aylık eki ile günlük Ege sayfasının tanıtımı ve 16. kuruluş yıl dönümü için İzmir’de düzenlenen etkinlik ‘Güzel günler için hep birlikte’ sloganıyla gerçekleşti. Kültürpark’taki İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekilli Zeynep Altıok, “En önemli hazine bilgi. Bilgi alma özgürlüğünün kısıtlandığı günlerdeyiz. 180 ülke arasında 157’inci sıradayız. Türkiye’de 170 basın organı kapandı. Dünyada en çok tutuklu gazeteci olan ülke olmanın utancı içindeyiz. Böyle bir zorluğun içinde dayanışmayı halindeyiz. Daima ödün vermeksizin daha aydınlık günler için BirGün gazetesinin sizlere bir haberi var. Yarından itibaren Ege sayfası olacak ve ayda bir de ek sayfası çıkacak. Aydınlık günler için. Ege’nin dört bir yanından gelen tüm misafirlerine teşekkür ediyorum” dedi.

'BİZ BÜTÜN BÖLGELERİN GAZETESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ'

BirGün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ise şunları dile getirdi:

“BirGün olarak 16.yılımıza girdik. Bu süreç 16 yıllık bir süreç. Bütün toplumsal görüşleri, manşetleriyle, toplumsal muhalefete yapabildiği kadar mücadele etti. Bütün bu süreci ele aldığımızda başarılı olduğumuzu da düşünüyoruz. Kurulduğu dönem, kriz ortamındaydı. Bu koşullarda yok sayılanların sesi olmak önemli bir ihtiyaçtı. Ve bugüne geldik. BirGün, kolektif bir çalışma ile bu güne geldi. Buna karşı son yerel seçimlerde bunu bir dur deme bunun kırmak açısından önemli bir gelişme yaşandı. Ege Bölgesi, aydınlanmanın değerleri olarak daha köklü bir bölge. Daha fazla önem vermemiz gerektiğini düşündük. Biz bütün bölgelerin gazetesi olmaya çalışıyoruz. Bölgelere hızla yayılmaya karar verdik. Bütün toplumun sorunları bu sürece başladık. Yerel yönetimlerde sol sosyal demokrat seçimlerde bir güç kazanması önemli bir gelişme. Buradaki faaliyet önemli. Toplumcu belediyecilik mantığının geliştirirse, bu sürecin çok daha iyiye gideceğini düşünüyoruz. Yayım çizgimiz olarak bunları önemsiyoruz. Aynı zamanda yanlışlar varsa bunları da söyleyeceğiz. Pozitif gelişmeleri öne çıkaracağız. Bunu dayanışma içinde yapacağız. Bizim gibi bağımsız medyaların güçlenmesi için özellikle toplumsal muhalefete destek sağlayacağını düşünüyorum. Bize katkı verdiğiniz için çok teşekkür ederim.”

'BÖYLE BİR MEMLEKETTE 16 YIL DEĞİL 16 GÜN BİLE GAZETE ÇIKARMAK MUCİZE'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şöyle konuştu:

“Böyle bir memlekette 16 yıl değil 16 gün böyle bir gazeteyi çıkarmak ne kadar mucizevi bir şey. Bunu hepimiz biliyoruz. Akıl, vicdan ve cesaret gerektiriyor. 31 Mart’tan itibaren büyük bir değişim başladı. Bu değişim bir zafer değildir. Bu değişimi bir başlangıç olarak görüyoruz. Bunu zafere taşıyacak olan bizleriz. Yerel yöneticiler, ona destek verecek medya da, STK’lar ancak demokrasi güçleri omuz omuza mücadele vermesi gerekir. O zaman zaferi göreceğiz. Bu önemli bir başlangıç. İlk defa suyun akışı, tarihin akışı doğrultusunda bir başlangıç. BirGün gazetesi, çok şükür bugünü de gördüm ölsem de gam yemem gayrı manşetini de okuyacağız.”

'BİRGÜN GAZETESİNİ DAHA UZUN YILLARA GÖTÜRECEĞİZ'

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise şunları ifade etti:

Birgün’ün 16. Yılının kutlamalarına katıldık. Bu çalışmayı tebrik ediyorum. Sadece iltifat yetmez. Destekleyeceğiz. BirGün gazetesini daha uzun yıllara götüreceğiz. Başarılar büyüyor. Birbirimize destek olarak ayağa kalkacağız.”

Son olarak, BirGün gazetesinin 16. yıl dönümü dolayısıyla pasta kesildi. Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, etkinliğe çelenk göndererek desteklerini ifade ettiler.

ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ

Etkinliğin konukları arasında Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, 24. dönem İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve eşi, HDP İzmir İl Eş başkanı Besriye Tekgür, CHP Aliğa önceki dönem İlçe Başkanı Özcan Durmaz, ÖDP İzmir İl Başkanı İsmail Hakkı Ortaköy, İGC Başkanı Misket Dikmen, İGC Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, TÜRMOB Yöneticisi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Sinan Balcılar, Ziraat Mühendisleri İzmir Şubesi’ni temsilen Ferdan Çiftçi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi adına Dilek Gappi, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan, İHD İzmir Şube Yöneticisi Caner Cansız, Veli-Der İzmir Şube Başkanı Turan Özüçelik, Veli-Der Karşıyaka İlçe Başkanı Turgut Aydın, Üzüm-Sen Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu, DİSK Gıda İş Ege Temsilcisi Gürsel Köse, Eğitim-Sen 3 Nolu Şube başkanı Ulaş Yasa, TAKSAV İzmir Temsilcisi Yasemin Sağlam, 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila, Gazeteci Şair Okan Yüksel, Gazeteci Türey Köse, BirGün yazarı L. Doğan Tılıç, Gazeteci Hüsnü Mahalli, Gazeteci Ahmet Gülçay, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Erkan Serçe, Dramaturg-yazar Eren Aysan, oyuncu ve yönetmen Tuncer Yığcı, Eğitimci Hakkı Karadeniz, Narlıdere Belediyesi Meclis Üyesi Haydar Gültekin, Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Cem Arıkan da yer aldı.

Editör: Haber Merkezi