Bir dönemin fenomen yapımlarından olan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisi, yeni macerası ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi ile ekranlara geri dönüyor.

Geçtiğimiz günlerde dizinin özel videosu yayınlanmış, Behzat Ç.’nin “Cinayet Büro’nun çocuklarını en çok da bu şehir yıprattı aga!” sözleriyle başlayan video büyük ilgi uyandırmıştı.

Yapımcılığını Ortaks Yapım’ın üstlendiği BluTV’nin yeni orijinal içeriği ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi'nde; Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Ege Aydan, Ayça Eren ve Güven Kıraç’ın yer aldığı güçlü oyuncu kadrosuna; Mehmet Ali Nuroğlu, Esra Ronabar, Burak Dakak, Evliya Aykan, Derin Beşikçioğlu ve Gökçe Eyüboğlu eşlik ediyor. ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi’nin yönetmenliğini Devrim Yalçın üstlenirken senaryo ise Ercan Uğur imzası taşıyor.

Dizinin ilk bölümü bugün saat 19.00’da BluTV’de yayınlanacak.

Konusu: Behzat Ç. , 1985 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuş, Cinayet Büro'da görev yapan bir Polistir. Hizmet verdiği süre içinde aldığı kıdem tenzilleri nedeni ile Başkomiser olarak kalmıştır. Ekibi ile beraber Ankara'da işlenen cinayetleri çözmeye çalışmaktadır. Aykırı bir komiser olan Behzat Ç. ailevi problemleri ve dengesiz psikoloji ile dikkat çeker. Dizi önceki bölümlerinde Türkiye'nin gündemindeki konulara getirdiği cesur yaklaşımlarla çok beğenilmiş ve kısa sürede kült haline gelmişti. 

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, ilk olarak 2010-2013 yılları arasında Star TV'de yayınlandı. Dizi 6 yıl aradan sonra 2019 yılında ise BluTV'de yeniden yayına girdi. Emrah Serbes'in 'Her Temas İz Bırakır' romanından esinlenerek dizi kısa sürece izleyecilerin gönlünde taht kurdu. 

Editör: Haber Merkezi