İZ GAZETE - İzmir’in önemli gazetecilerinden 9 Eylül Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serdar Öztürk, iki gün önce ‘Biz de Güzeliz’ başlıklı köşe yazısında, İzmir basını için sevindirici bir mesaj paylaşmıştı. Öztürk, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi seçimlerini kaleme alarak, ‘TGS, Ege Telgraf’ta çoğunluğu sağladı. Sendika ve gazete masaya oturacak, toplu sözleşme imzalanacak. Alkışa değer bir başarı” sözlerini kullanmıştı.

ÜYELİĞİN AMACI MEVCUT BAŞKANI YENİDEN SEÇTİRMEK

Öztürk, bugünkü yazısında ise konuyla ilgili düzeltme yaparak özür diledi. Öztürk, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Süphandağlı’nın kendisini arayarak, ‘toplu sözleşmeden haberi olmadığını ve sendikayla bu konuyu görüşmediklerini, mevcut başkanı yeniden seçtirebilmek için sendikaya girdiklerini’ söylediğini aktardı.

‘TİS’E İHTİYAÇ YOK’

Süphandağlı’ya, sendika üyesi olmanın amacının, toplu iş sözleşmesi yaparak emekçilerin ekonomik ve sosyal haklarını iyileştirmek ve garanti altına almak olduğunu, bu sebeple de sendikanın örgütlenmesini tamamladıktan sonra otomatikman TİS masasına davet edeceğini söylediğini belirten Öztürk, Süphandağlı’nın cevabının ise, “Kurumumuzun toplu sözleşme yapmaya ihtiyacı yoktur. Zaten üyeliğimiz mevcut başkanı yeniden seçtirebilmek içindi” olduğunu söyledi.

‘BEN, SENDİKACILIK YAPACAĞIZ SANIYORDUM’

Süphandağlı’nın sözlerine şaşırdığını dile getiren Öztürk, yazısını “Konuşmadan özetle anladığım şudur: Ne Aylin Hanım'ın ne de gazete yönetiminin sendikaya üye olma amacı emekçiler için değildir. Bu konuda, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu'na seçilen aynı gazetenin emekçilerinden Esra Kapar'ın sosyal medya üzerinden sendika ve toplu iş sözleşmesi üzerine yazdıklarını ve düşüncelerimi ise bir dahaki yazıya bırakıyorum. Dedim ya üzüldüm, umudum örselendi. Ben sendikacılık yapacağız sanıyordum. Kazıyınca altından Mevcut Başkanı Sevenler ve Koruyanlar Derneği çıktı. Düzeltir, özür dilerim.” sözleriyle bitirdi.

Editör: Haber Merkezi