Evrensel Gazetesi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Sendikalar gerçek demokrasinin uygulandığı yerler olmalı' başlıklı, gazetemizde de yayınlanan haberinden rahatsız olan Belediye-İş Sendikası'nın bazı genel merkez yöneticileri ve görevlileri facebook hesaplarından Evrensel gazetesine ve aynı sektörde örgütlü olan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikasına yönelik ağır hakaretlerde bulundu. 

Geçen hafta pazar günü toplanan ve İzmir’den üç şube başkanı hakkında ihraç kararı alınan olağanüstü genel kurul öncesinde Belediye-İş üyesi işçilerden alınan görüşlerle yapılan haberde işçiler, sendika genel merkezinin eleştiriye tahammül edemediğini ve antidemokratik uygulamalarda bulunduklarını belirtmişti. 

İLGİLİ HABER: Sendikalar gerçek demokrasinin uygulandığı yerler olmalı

 

Evrensel'den Emine Uyar'ın haberine göre; Belediye-İş Genel Merkezi Eğitim ve Basın Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, haberin ardından kendi facebook hesabından, “Satılmış tetikçiler iş başında öncelikle gazete diye çıkan evrensel kaç para karşılığı haber yapıyor merak ediyorum…” şeklindeki ifadelerle Evrensel'e saldırdı.

SENDİKAYA ‘TERÖR ÖRGÜTÜ DESTEKÇİSİ’ İFTİRASI

Haberde, Belediye-İş İzmir 6 Nolu Şube üyesi Erol Gürbulak, Özkan’ın Şube Başkanı olduğu 2011 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesindeki yaklaşık 3 bin işçinin işyeri temsilcileri ile birlikte Hak-İş’e geçmesini hatırlatarak, “Kocaeli Belediye-İş’in Şube Başkanını aldılar, merkez yöneticisi yaptılar. Bir tane üyesi yok” eleştirisinde bulunmuştu.

Bununla ilgili olarak Özkan şu an Kocaeli’de üye sayısının 3300 olduğunu söylerken, “Bornova Belediyesinde taşeronda çalışan işçileri kendi elinizle terör örgütü destekçisi bir yere teslim ettiniz bunun adı ne peki, sizde yürek yok ben söyleyeyim alçaklık şerefsizliktir bunun adı” şeklindeki ifadelerle Bornova Belediyesi taşeronunda örgütlenen Genel-İş Sendikasına da saldırıda bulundu.

‘BÜTÜN PİSLİKLER TEMİZLENECEK’

Özkan, Facebook’tan yaptığı açıklamada, “Belediye İş içindeki bütün pislikler temizlenecek kimsenin endişesi olmasın en büyük güç örgütlü güç hainlere inat yaşasın Belediye-İş” şeklindeki ifadelerle de muhalif üye ve sendikacıları hedef aldı. 

Belediye-İş Sendikası bünyesinde örgütlenme uzmanı olarak çalıştığı belirtilen Memduh Öztürk isimli kişi de iftira ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulundu.

Evrensel gazetesi Bayram Özkan hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatma kararı aldı.

GEREKLİ BAŞVURULAR YAPILACAK

Evrensel'in avukatı Devrim Avcı, Evrensel gazetesinin yayınlanmaya başlandığı 1995 tarihinden itibaren yayın çizgisi belli olan bir gazete olduğunu ve her zaman işçilerin emekçilerin sesi olduğunu dile getirdi. Avcı, “Bu açıdan tavrı, hareketi, yaptıkları ettikleri işçi ve emekçilerden yana olmayanlarla da karşı karşıya gelmekten çekinmemiştir. Söz konusu ifadelerle ilgili kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ancak, bir gazetenin bir kişi veya kurum hakkında yaptığı eleştirel bir haber, röportaj hakkında hakaret içeren ifadeler kullanmak, her şeyden önce ifade özgürlüğünün engellenmeye çalışılması anlamını taşır. Evrensel gazetesi, işçi ve emekçilerden yana olmayan tutumların karşısında durmaya her zaman devam edecektir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Belediye-İş’i olağanüstü genel kurula ve üç şube başkanını ihraç etmeye getiren süreç 18 Ekim’de Ankara’da Başkanlar Kurulu toplantısı öncesi bazı sendikacıların darbedilmesi ile başlamıştı.

İLGİLİ HABER: Belediye İş'te, demir sopalarla çirkin saldırı

Darbedilen sendikacılar, Başkanlar Kurulu’nda, genel başkan Nihat Yurdakul’un, sendikaya ait otelin genel koordinatörlüğünü yapan oğlu Murat Yurdakul hakkında, Kristal-İş’e ait bir başka otelle ilgili Söke Ağır Ceza Mahkemesinde açılmış olan dolandırıcılık davası konusunda görüşmek istediklerini belirtti.

Şube başkanları disiplin kuruluna verilirken, Belediye-İş’in İzmir’deki binasını kullanan 6 şubeye bir yazı gönderen genel merkez, tadilat yapılacağı gerekçesiyle binayı boşalttırdı ve kilitledi.

İLGİLİ HABER: 'Dolandırıcılığın üzerini örtmek için darbettiler'

Ardından 25 Aralık’ta toplanan olağanüstü genel kurulda, üç şube başkanı hakkında ihraç kararı alındı ve genel merkez yönetimine şube kapatma yetkisi verildi. 

Editör: Haber Merkezi