Saat 19.00’da başlayacak olan “Uğur Mumcu Cesaretiyle Yaşamak” adlı etkinlikte, Uğur Mumcu, basın özgürlüğü ve faili meçhul cinayetlere kurban verdiğimiz tüm aydınlarımızın demokrasi mücadelesi konuşulacak.

Demokrasi şehidi Uğur Mumcu, bombalı suikasta kurban gitmesinin 25'inci yılında Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Çandarlı Vuslat Demir Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek etkinlikte anılacak. Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Çiğdem Elibol’un yöneteceği, “Uğur Mumcu Cesaretiyle Yaşamak” başlıklı açık oturuma Türkiye'nin ve İzmir'in saygın hukuk adamı, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ile genç nesil gazeteciliğin başarılı temsilcilerinden Duygu Özsüphandağ Yayman konuşmacı olarak katılacak.

Etkinliğe ilişkin konuşan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Taner Şen, “Ocak ayı, demokrasi yolunda yitirdiğimiz aydınlarımızın yüreklerimizde oluşturduğu hüzünden dolayı karanlık ve acılarla dolu bir ay. Bu acı dolu aya Cumhuriyete olan bağlılığımızı güçlü bir şekilde yansıtmak ve demokrasi uğrunda yitirdiğimiz canlarımızı şükranla anmak için müdürlük olarak bir etkinlik düzenliyoruz. 24 Ocak Çarşamba günü saat 19.00’da Çandarlı Vuslat Demir Konferans Salonu'nda gerçekleştireceğimiz ‘Uğur Mumcu Cesaretiyle Yaşamak’ başlıklı etkinliğimizde saygın hukukçu Aydın Özcan ile genç, başarılı Gazeteci-Yazar Duygu Özsüphandağ Yayman konuşmacı olarak katılacak. Tüm halkımızı bu anlamlı etkinliğimizi onurlandırmaya davet ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi