Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı olan CHP’li Umut Barış Ballıkaya ve ekibinin seçim çalışması kapsamında yaptığı bir kahvehane konuşması AKP medyası, AkTroller ve MHP’li sosyal medya hesapları tarafından “provokasyon” denilerek hedef gösterildi.

Sosyal medyada yayılan videoda, Umut Barış Ballıkaya’nın seçim çalışması kapsamında ekibiyle beraber gittiği bir kahvehanede konuşma yaptığı görülüyor.

Videoda, Ballıkaya’nın haksızlığı, eşitsizliği ve adaletsizliği eleştirerek seçimde adaylığına destek çağrısı yaptığı duyuluyor: "Fransa’da Sarı Yelekliler hareketi eşitsizliğe, adaletsizliğe, anti-demokratik uygulamalara, zulme karşı emeğin hareketidir. Sadece benzin fiyatlarının yükselişiyle beraber alım gücünün düşmesine yönelik bir hareket değildir. Bu hareketin bütün dünyaya yayılması lazımdır. Çünkü dünyadaki haksızlık, eşitsizlik, adaletsizlik çok büyük kitleleri rahatsız ediyor. İnsanları mutsuz ediyor. Şehirlerimizde demir, cam ve betondan ibaret hale geldi. Yaşam alanlarımız daraldı. Huzursuz ve mutsuzuz. Bu yüzden biz de yola çıktık, desteğini istiyoruz."

AKP MEDYASI CHP’yi HEDEF GÖSTERDİ

Sendika.org'un aktardığına göre, Tayyip Erdoğan’ın CHP’yi hedef alan açıklamalarından vazife çıkaran AKP medyası, bu görüntülerden hareketle “CHP’den ‘sarı yelekli’ provokasyonu” başlıklı haberler yayımlarken, Aktroller ve MHP’li sosyal medya hesapları da benzer paylaşımlarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi