İZ GAZETE - Kişisel sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan Ümit Kartal, kararı yaptığı bir haberden ötürü gözaltına alındıktan sonra aldığını söyledi. Bundan önce açıklama yapmaya gerek duymamasına rağmen, gelen sorular üzerine ve yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için kamuoyu ile durumu paylaşan Kartal, veda mesajında Can Radyo ailesine teşekkür etti.

"GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE..."

Kartal şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz ay yaptığım tek haberden ötürü yaşadığım gözaltı sürecinde aldığım bir kararı, gelen sorular üzerine ve yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için paylaşmak istiyorum. Gördüğüm lüzum üzerine yaklaşık 1 ay önce, 1 buçuk yıldır Can Radyo için hazırlayıp sunduğum Hayatın İzi programını sona erdirdim. Bu süre zarfında mikrofonlarını benimle paylaşan başta Can Radyo sahipleri Ali Rıza Kafalı ve Gökhan Kafalı ile program arkadaşlarım Doğan Beyazgül ve Ozan Yeşiltepe olmak üzere 24 yıllık Can Radyo ailesine teşekkür ederim."

"'BİR AN BİLE TEREDDÜT ETMEDEN..."

Kartal açıklamasını şöyle tamamladı: "Bundan sonra da, emek, demokrasi, özgürlük, bağımsızlık, adalet mücadelesinde üzerime düşecek olan sorumlulukları Can Radyo için de bir an bile tereddüt etmeden yerine getirmeye devam edeceğimin bilinmesini isterim. Başka program ve projelerde görüşmek üzere…"

Editör: Haber Merkezi