YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - İz Gazete’nin, kuruluş günü olan 21 Ocak’ta verdiği ‘İz Bırakanlar Ödülleri’ bu yıl da sahiplerini buldu. İzmir’in toplumsal değerlerine güncel bir hafıza olmak ve bu değerlerin tekrar tekrar altının çizilebilmesi amacıyla dört yıl önce başlatılan İz Bırakanlar Ödülleri Töreni, pandemi kısıtlamaları dolayısıyla bu yıl düzenlenemese de ödül sahipleri belirlendi.

UMUDUN İZİ

Yayın hayatına başladığı 21 Ocak 2016 tarihinden bugüne dayanışmanın, çağdaşlığın, laikliğin, demokrasinin, barışın, adaletin yanında duran ve İzmir’e yaraşır bir gazete olmak için çabalayan İz Gazete’nin, 2020 yılında iz bıraktığına inandığı ilk isim; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Pandemi ve deprem gibi kriz dönemlerinin herkeste ağır izler bıraktığını ancak Soyer’in İzmirli yurttaşlarla birlikte ördüğü dayanışma ağıyla topluma inanç, kararlılık ve zorlukları aşma enerjisi aşıladığını söyleyen İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, “İz Bırakanlar listesinin en başına Tunç Soyer’i yazmak gerekir. Soyer, 2020’deki tüm zorluklara rağmen umudu diri tutmanın ve dayanışmanın izini bıraktı” diye konuştu.

MÜCADELENİN İZİ

Tüm dünyayı kasıp kavuran, milyonlarca insanın ölümüne sebep olan Kovid-19 pandemisiyle canları pahasına mücadele eden sağlık çalışanları da 2020 yılına asla silinmeyecek bir iz bıraktı. Türkiye’de yanlış yürütülen salgın politikalarına rağmen görevlerini aksatmayan, ‘tükenseler’ dahi geri adım atmayan hekiminden hemşiresine, temizlik görevlisinden sekreterine kadar tüm sağlık çalışanları adına İzmir Tabip Odası’na İz Bırakanlar Ödülü verildi.

ÖZVERİNİN İZİ

30 Ekim 2020 Cuma günü saat 14.51’de Ege Denizi açıklarında meydana gelen ve İzmir Bayraklı’da 117 yurttaşımızı yitirmemize neden olan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında enkaz bölgelerinde ‘bir ses bir nefes’ için günlerce arama kurtarma çalışmalarında özveriyle ter döken ekipler adına İzmir İtfaiyesi’ne İz Bırakanlar Ödülü verildi.

İZMİRLİNİN İZİ

2020 Uluslararası Yüzme Ligi’ndeki başarılarıyla tüm Türkiye’ye büyük mutluluklar yaşatan İzmirli milli yüzücü Emre Sakçı; kırdığı rekorların, elde ettiği birinciliklerin yanı sıra ‘İzmir Depremi’nde memleketini unutmayarak da herkesi gururlandırdı. Depremin ardından katıldığı yarışlarda göğsüne yazdığı ‘İzmir’ yazısından güç alan Emre Sakçı’ya en kötü zamanlarda bile fark yaratma iradesini gösterebilme inancı için İz Bırakanlar Ödülü verildi.

DAYANIŞMANIN İZİ

İBB Başkanı Tunç Soyer’in pandemi döneminde, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı amacıyla başlattığı Biz Varız kampanyasına destek için İz Gazete; 7 saatlik sosyal medya canlı yayını yapmış ve İBB’nin halkinbakkali.com üzerinden sattığı gıda paketlerinden 25 bin 695 tane alınmasına vesile olmuştu. 2020’ye tarihi bir iz bırakan ‘Dayanışmayı Canlandıralım’ başlıklı canlı yayına; siyasetçiler, sanatçılar, gazeteciler ve yazarlar da katılmıştı. Bu yayının tamamını büyük emeklerle baştan sona organize eden Dayanışmayı Canlandıralım Yayın Komitesi’ne de İz Bırakanlar Ödülü verildi.

Editör: Haber Merkezi