İZ GAZETE - Denizli, Aydın, Uşak, Manisa ve Muğla İl Temsilciliklerinin de bağlı olduğu İzmir Şubesi’nde yeniden yönetime aday olan Çağdaş Demokrat Harita Mühendisleri Grubu, bu kez yönetimini gençleştirdi. 30. Yılını dolduran HKMO İzmir Şubesi’nin şimdiye kadarki en genç kadrosu ile liste oluşturan grup 1500’ü aşkın üyenin oyuna talip.

ETKİN ÜYE GÜÇLÜ ODA

Grup adına konuşan ve aynı zamanda mevcut yönetim kurulu üyesi de olan Özhan Kaynarca sloganlarını “Beraber üretip, beraber yönetmek için; etkin üye güçlü oda” olarak belirlediklerini ifade ederek gazetemize şu açıklamaları yaptı: “Genciz ama alanımızda yeterli ve uzmanız. Hepimizin öğrenci komisyonundan başlayan bir oda geçmişimiz var. Aday arkadaşlarımızın bir kısmı bir önceki yönetim kurulunda bir kısmı da bir önceki dönem çalışan komisyonlarda aktif görev aldılar. Meslektaşlarımızı tanıyor ve sorunlarını biliyoruz. Hem kamuda çalışan hem de özel sektörde çalışan arkadaşlarımızın sorunlarına hakimiz. Ve bu sorunların çözümü için mücadele edecek dinamizmi kendimizde görüyoruz”

GÖNÜLLÜLÜK ESASLI LİSTE

Aday belirleme süreçlerinin de demokratik ve katılımcı şekilde geçtiğinin altını çizen Kaynarca, “Yaklaşık 50 kişilik bir ekip içerisinden gönüllülük esaslı bir liste çıkardık. ‘Ben adayım, siz de listemde olun’ anlayışı bizim grubumuzda yok. Arkadaşlarımız birbirini aday gösterdi ve bu ekibi oluşturduk. Bizden tecrübeli büyüklerimizin desteğini arkamıza aldık, gençleri de önümüze kattık ve odamızın tarihsel birikimini taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘GÜCÜMÜZÜ ÜYELERİMİZDEN ALIYORUZ’

Kaynarca; mesleklerine ve kente dair farkındalık yaratacak projeleri ve taze ama birikimli, genç ama deneyimli ekipleriyle yürüttükleri süreci ‘Bu bir reformdur’ diye nitelendirirken, “Tüm meslek örgütlerinde ve demokratik kitle örgütlerinde gençleşmeyi, gençliğin dinamizminin yansıtılmasını destekledik. Bu dönem de bunu kendi şubemizde gerçekleştirdik, umarım biz bir örnek oluruz ve bu sinerji buradan başlayarak toplumsal kanallara yayılır” dedi. Kaynarca, “ Gücümüzü üyelerimizden alıyoruz, mesleki sorunlarımızın toplumsal sorunlardan ayrı olmadığının bilinciyle katılımcı ve üretken bir meslek örgütü olma hedefiyle yola çıkıyoruz” diyerek tüm meslektaşlarını 14 Ocak’ta yapılacak seçimlerde sandık başına dayanışmaya çağırdı.

Editör: Haber Merkezi