CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Yeni Akit gazetesi yazarı Kenan Alpay’ın 10 Kasım’da kaleme aldığı, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili, ‘’Öldü ve Herkes Gibi O da Hesap Verecek’’ adlı yazısını Meclis gündemine taşıdı.

Bayır, Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Kenan Alpay’ın ‘’Kin kusan üslubuyla, aklınca Atatürk’ü, onun devrim ve dünya görüşüne inanan insanlarımızı cahillik ve inançsızlıkla itham etmekte, bu yazısında da alenen Atatürk’e inanları aşağıladığını’’ ifade ederek, “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun” un 1. Maddesine göre, sorumlu gazete ve yazarının yazısı üzerinden ilgililer hakkında bir yasal işlem gerçekleştirecek misiniz?’’  sorusunu yöneltti.

Bayır’ın önergesi şöyle:

“Yeni Akit gazetesi yazarı Kenan Alpay, 10 Kasım nedeniyle kaleme aldığı yazısında, "Atatürk öldü ve bütün faniler gibi o da yapıp ettiklerinin hesabını verecek. Hesap verilecek merci Allah-u Teala’dır" demektedir.

Sözde gazeteci Alpay, yazısına şöyle devam etmiştir.

"Hesap İslam inancında iman-inkâr, haram-helal, ıslah-ifsad gibi tutumların hepsini bir arada derleyen amel defterlerimizin ellerimize tutuşturulmasıyla görülecek. Hesap gününü unutan, Kur'an-ı Kerim ve Rasulullah Muhammed Mustafa'nın rehberliğini hafife alanların laiklik, aydınlanma, ilerleme, çağdaşlık vs. gibi söylemlerle günü kurtarması dahi mümkün değildir."

"'Olmasaydın Olmazdık' rezilliğinin devam edip etmeyeceğini de test edeceğiz elbette. Sonsuzluk vurgusu 'ebedi istirahatgâh' masalıyla takviye edilecek tabii ki. Şükran duymayanlara, önünde saygıyla eğilmeyenlere, açtığı yol ve kurduğu ülküde yürümek istemeyenlere nefret kusma yarışında yine kendilerini aşacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Ülke ve toplumun Atatürk'le anlam kazandığına dair yazılacak bayat senaryolarla saflarına kattıkları insanlar nezdinde artık 'Atatürksüz bir dünya hiç mümkün olmayacak.’’ demektedir.

Kin kusan üslubuyla, aklınca Atatürk’ü, onun devrim ve dünya görüşüne inanan insanlarımızı cahillik ve inançsızlıkla itham etmekte, bu yazısında da alenen Atatürk’e inanları aşağılamaktadır.

Aşağıdaki sorumun Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.            

Sayın Başbakan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında, 6 Kasım'daki Parti Meclisi toplantısının ardından yayımlanan bildiride kullanılan ifadeler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulunduğuna göre;  25/7/1951 tarihli ve 5816 sayılı   “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun” un 1. Maddesine göre, sorumlu gazete ve yazarının yazısı üzerinden ilgililer hakkında bir yasal işlem gerçekleştirecek misiniz?”

Editör: Haber Merkezi