İzmir’e gelerek bir dizi ziyarette bulunan Sağlık Bakanı Koca’nın yapacağı basın toplantısına sadece İhlas Haber Ajansı(İHA), Anadolu Ajansı(AA), Demirören Ajansı(DHA) ve TRT muhabirlerinin katılmasına müsaade edilmesine kentin yerel basın mensupları ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tepki verdi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila ise Bakan Koca’ya toplantıya gidemeyecek olan yerel basın mensupları yerine 4 tane soru yöneltti.

Murat Attila’nın Koca'ya yönelik sözleri ve soruları şöyle;

‘’Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca bugün İzmir'de. Sayın Bakan saat 18.00'de sadece AA, TRT, DHA ve İHA muhabirlerinin katılacağı bir basın toplantısı yapacak. Yerel ve ulusal basın muhabirlerinin takip etmesine ve toplantıya katılmasına salgın koşulları gerekçesiyle izin verilmiyor. Şimdi ben bu toplantıya katılacak meslektaşlarımdan rica ediyorum. Bizlerin sormak istediğimiz ancak soramadığımız soruları bakana sorun.

1- İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi neden açılmıyor? Ne zaman açılacak?
2- İzmir İl Sağlık Müdürü, İzmirli gazetecilere neden bilgi vermiyor? İzmirliler son vaka sayılarını ve salgın ile mücadeleyi neden AKP İl Başkanı'ndan öğreniyor?
3- İzmir'de günlük vaka sayılarının 400-700 aralığında olduğu doğru mu?
4- Kendisi de bir hekim olan Sayın Bakan, son iki gündür siyasiler tarafından TTB'ne yapılan ve haddi aşan hakaretler hakkında ne düşünüyor.’’

Editör: Haber Merkezi