3 Şubat Pazartesi günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan Tiyatro Gazetesi 6. Anadolu Tiyatro Ödülleri Törenine ev sahipliği yapacak. Ödül töreni kapsamında, Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nin yeniden kurulmasına katkı sağlayan tüm kurum ve kişilerin adlarının yazılacağı büyük bir pano sergilenecek.

Ülke bazında ödül veren tek oluşum olan Anadolu Tiyatro Ödülleri aynı zamanda uluslararası bir kimliğe sahip. Bu yıl Romanya, Almanya, Azerbaycan ve KKTC tiyatro sanatçıları ödüllerini almak üzere törende hazır bulunacak. Bununla birlikte ödül kurumu, bu yıl yine ilklere imza atacak. Bundan böyle, Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Ödülleri AÇOK adına verilecek. Bu ödülleri Turgut-Ümit Denizer belirleyip, ödül sahiplerine takdim edecek. Ayrıca Metin And adını taşıyacak Akademisyen Ödülleri de sahiplerine takdim edilecek.

Ödüller kapsamında gazetemize de Basın Ödülü verilecek.

TİYATRO ÖDÜLLERİ

‘Böyle büyük bir organizasyonu gerçekleştirmek elbette hiç kolay değil.’ diyen Tiyatro Gazetesi Yayın Kurulu Adına Nurhan Uslu ödüllerle ilgili şöyle konuştu; “Hele sahnesi yanıp kül olmuş bir kurumun, her şeye göğüs gererek, tüm bilgi ve birikimini ortaya koyarak ve hiç bir çalışmasına ara vermeden devam etmesi, hiç kolay değil… Hal böyleyken, bize köstek olanların yanı sıra destek olanları da asla unutmayacağız. En zor koşullarda yanımızda olan dostlarımıza sonsuz teşekkür ederiz. Aynı zamanda Tiyatro Gazetesi’nin temsilcilerine, yazarlarına, kısacası emeği olan herkese teşekkürü bir borç biliriz. Kış mevsiminin zorlu hava koşullarına rağmen yurt içinden ve yurt dışından üşenmeden, erinmeden kalkıp gelecek olanlara, değer bilenlere ‘Biz her koşulda varız,’ diyenlere sonsuz saygılarımızı sunuyoruz.”

İLKLERE İMZA ATACAK

6.Anadolu Tiyatro Ödülleri kategorilerinde uluslararası ödüller de yer alıyor. Sanata Evet ödülü ise uluslararası bir kimliğe büründürüldü. Bununla birlikte Metin And adına her yıl bir akademisyene ödül verilecek. Çocuk tiyatrosu alanındaki ödüller ise bundan böyle AÇOK adına takdim edilecek. Ödül töreninde yine birbirinden değerli sanatçılar ve akademisyenler bir araya gelecek. Sanatın, özelde tiyatro sanatının toplumda nasıl bir çimento görevi üstlendiğinin altının çizildiği törende, Anadolu’nun birçok ilinde tiyatro yapan sanat emekçileri İstanbul’da ağırlanacak.

Nurhan Uslu, Tiyatro Gazetesi’nin gönüllü temsilcilerine, editörleri ve yazarlarına ve okuyuculara sonsuz teşekkür ederek “Biz çoğuz. Bu çokluğumuzu daha diri kılmak, daha da çoğaltmak için hepimize yine görevler düşüyor. Ülkenin en ücra köşelerinde tiyatro yapanların daha çok sesi soluğu olmaya, bir daha ki Anadolu Tiyatro Ödülleri’ni daha güçlü kılmaya, daha güçlü kutlamaya çalışacağız. Bizler Nazım Usta’nın dediği gibi, ağır ellerimizi toprağa basıp doğrulduğumuz zaman en bilgin aynalara, en renkli şekilleri aksettirenleriz. Bizlere dair çok sözler edildi ve edilmeye devam edecek.” dedi.

Editör: Haber Merkezi