TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nden AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor.

AKP’li yönetim ile birlikte sık sık adı mobbing ile anılan Bergama Belediyesi’ne ilişkin çarpıcı bir husus daha gündeme geldi. Bergama Belediyesi’nde basın bürosunda görev yapan Ergin Gelir, geçtiğimiz kasım ayında Bergama Belediyesi yönetimi tarafından otoparkçı olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.

Durumun sosyal medya üzerinde duyulmasının ardından İz Gazete’nin sorularını yanıtlayan Ergin Gelir, AKP’li Bergama Belediye yönetiminin çalışanlara yönelik farklı birimlerde çalıştırma uygulamasının yeni olmadığını söyledi.

YASAL SÜREÇ DEVAM EDİYOR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle konunun bir kez daha gündeme gelmesiyle birlikte İz Gazete’ye konuşan ve yaşadıklarını anlatan Ergin Gelir, Bergama Belediyesi tarafından kendisine yapılan yeni görevlendirme sonrasında istifa ettiğini aktardı. “Mesleğime olan saygım ve inancım gereği tabi görevlendirmeyi kabul etmedim. İstifa ettim ve haklarımı talep ettim” ifadelerini kullanan Gelir, ayrıca yasal sürecin de devam etmekte olduğunu kaydetti.

Bergama Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından sürekli belediye çalışanlarına yönelik baskı, işten çıkarma ve mobbing olayları ile gündeme geldiğini hatırlatan Gelir, “Herkesin yapacağı iş belli. Ancak siz, kütüphaneciyi alakasız bir yere veriyorsunuz, basın bürosunda çalışanları ise otoparkçı olarak görevlendiriyorsunuz. Bergama Belediyesi’nin çalışanlarına bakış açısı 31 Mart’tan sonra baştan aşağı değişti” diye konuştu.

Ergin Gelir sözlerini şöyle tamamladı:

“Günümüzde meslektaşlarımızın hangi olumsuz koşullarda çalıştığını hepimiz biliyoruz. Buna rağmen mesleğimize dört elle sarılarak işimizi yapmaya çalışıyoruz. Ve malesef ki işimizi yapmamıza izin verilmiyor. Burada üzerinde durulması gereken mesleğimizin basitleştirilerek itibarsızlaştırılmaya çalışılmasıdır”

GAZETECİLER İLE BULUŞMADA AKP İLÇE BAŞKANI!

Öte yandan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun yerel medya temsilcileri ile bir araya gelmesi de büyük tepki topladı. Buluşmada ayrıca Bergama AKP İlçe Başkanı Sebahattin Güzel’in de yer alması dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi