İZ GAZETE - Konak Belediyesi eski Başkanı ve CHP Konak aday adayı Hakan Tartan, Ege Postası muhabiri Halide Demir Polatlı’ya telefonda hakaret ettiği öğrenildi.

TV 35 Canlı yayınında Hakan Tartan ile muhabir Halide Demir Polatlı’nın telefon görüşmelerini yayınlandı. Yayınlanan ses kaydında CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Hakan Tartan'ın Ege Postası muhabiri Hlide Demir Polatlı'ya hakaret ettiği açıkça anlaşılırken,  Ege Postası İmtiyaz Sahibi Mithat Umutoğulları, muhabir Halide Demir Polatlı’nın işini iyi yapan dürüst bir muhabir olduğuna dikkat çekti. Gazetecilik kökeninden gelen Tartan’ın bu davranışının kabul edilemeyeceğini söyleyen Umutoğulları, “Bu konuda ideolojik görüşler bir kenara konularak mesleki dayanışma sağlanmalı.” diye konuştu. Umutoğulları, Tartan’a dava açacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Ege Postası muhabiri Halide Demir Polatlı’ya telefonda hakaret ettiği ortaya çıkan Konak Belediye Başkan aday adayı Hakan Tartan konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

‘İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ’

TV 35  Canlı yayınına konuk olan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ise Ümit Kartal ise İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin harekete geçmesi gerektiğini belirterek, “Mesleki dayanışma açısından bu konu geçiştirilmemeli. İzmir Gazeteciler Cemiyeti de bu konuyla ilgili derhal harekete geçmelidir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi