Sayıştay’ın tespitleri doğrultusunda KİT Üst Komisyonu Toplantısı’nda CHP Milletvekillerince gündeme getirilen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan Marmara Teknokent (MARTEK) eski Genel Müdürü Orhan Çömlek’in 32 bin liralık maaşı gelen tepkilerin ardından yeni Genel Müdür Mehmet Ali Okur’a verilmedi.

32 bin liralık “ballı maaşı” ile kamuoyunun gündemini meşgul eden Orhan Çömlek’in görevden alınmasının ardından MARTEK Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevine 24. Dönem AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur getirildi. Eski Genel Müdür Orhan Çömlek’in, 2016 yılında kendi imzasıyla maaşına yüzde 60 oranında zam yaparak 32 bin liraya çıkardığı Sayıştay raporlarına yansımış ve CHP KİT Komisyonu üyeleri usulsüz maaş artışı ve harcamalar için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

   

NET MAAŞ 19 BİN’E İNDİRİLDİ!

Kurumdan gelen yanıtta MARTEK Genel Müdürlüğü maaşının 19 bin TL’ye çekildiği belirtilerek, şöyle denildi: “Marmara Teknokent A.Ş yönetim kurulu tarafından ülke genelindeki diğer dengi Teknokent yönetici şirketleri dikkate alınarak ücret skalası düzenlenmiştir. Genel Müdürün maaşı ise ücret skalasına göre iş deneyimi baz alınarak hesaplanmıştır. Genel Müdüre tüm kesintilerden sonra aylık ödenen ortalama net maaş 19 bin TL’dir.”

BOTAŞ, TOKİ, MKE gibi stratejik öneme sahip kuruluşların dahi genel müdür maaşlarının 13 bin lira olduğu dönemde MARTEK eski Genel Müdürü Orhan Çömlek’in 32 bin lira gibi astronomik maaş aldığını belirten CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, “Bu konu daha önce de basına yansımıştı. KİT Komisyonu’nda bir kez daha dile getirdik. Partimizin komisyon üyesi 9 milletvekili ile birlikte Orhan Çömlek hakkında suç duyurusunda da bulunduk. Geç de olsa doğruyu buldular ve 32 bin liralık astronomik maaşı 19 bin lira seviyesine çekebildiler. KİT Komisyonu’nun CHP’li üyeleri olarak usulsüzlüklerin ortaya çıkarılmasındaki kararlılığımızı devam ettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Sertel, Sayıştay’ın raporunda Genel Müdür Orhan Çömlek’e verilen ve 23 bin 653 liralık şahsi harcama yaptığı belirtilen kredi kartına ilişkin sorduğu soruya da MARTEK Genel Müdürü Mehmet Ali Okur tarafından “Harcamalar usulüne uygundur” şeklinde yanıt verildiğini söyledi. Sertel, “yanlışa yanlış” denilemedikten sonra doğrunun bulunamayacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi