Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda yapılan konsere CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konserde konuşma yapan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “Bugün tam 26 yıl önce Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak için Sivas’a giden sanatçı, aydın ve yazarlarımızın diri diri yakıldığı karagündür. 33 canın gerici yobazlar tarafından katledildiği günün yıl dönümünde onları saygı ve özlemle anıyorum. 26 yıl önce bugün Sivas’ta yaşananların bir benzerini Maraş’ta, Çorum’da ve Gazi’de yaşadık. Bize bunları yaşatanları sizler çok iyi tanıyorsunuz. Ancak her fırsatta haykırdığımız gibi gün gelecek devran dönecek suçlular hesap verecek diyoruz. Diliyorum ki bu ülkede düşüncesi, mezhebi ya da etnik kökeni için kimse zarar görmesin. Tüm bu duygularla madımak şehitlerimizi rahmetle anıyor, ülkemizin bir daha böyle bir acı yaşamamasını temenni ediyorum” dedi.

'MADIMAK HALEN YANIYOR'

26 yıl önce yanan ateşin halen sönmediğini söyleyen Başkan İnce, “Madımak olayı kara bir leke olarak ülkemizin tarihine yazıldı. Cumhuriyetin aydınlığı Madımak’ın karanlığını aydınlatacaktır. Sivas katliamında sadece insanlar değil aynı zamanda insanlık katledildi. Madımak halen yanıyor. Gelemeyen bir adalet süreci ve sonrasında hiç birinin ceza almadan ve hatta bazılarının ödülmüş gibi bu ülkede vekil yapılması Madımak’ın ateşini söndürmedi. Bugün burada Mazlum Çimen’le o günü yâd edeceğiz. Madımak’ta şehit olan vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, bu acıların tekrarlanmamasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan sanatçı Mazlum Çimen birbirinden güzel türküler seslendirdi. Pir Sultan Abdal’dan, Mahzuni Şerif’e, Madımak’ta hayatını kaybeden babası Nesimi Çimen’den, Hasret Gültekin’e kadar birçok parçayı seslendirdi. Zaman zaman söylediği türkülere izleyicilerde eşlik etti. Salona sığmayan seyirciler sevilen sanatçıyı ayakta izledi. Konser sonunda Mazlum Çimen’e çiçek veren İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Başkan Mustafa İnce ile birlikte sanatçıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi