Yüz binlerce insan en temel ihtiyaç olan elektriğin bedelini ödeyemediği için mum ve gaz lambasıyla aydınlatılan evlerde yaşıyor. Kendisi ve çocukları için temel gıda ürünlerini sağlayamayan insanlar yatağa yarı aç yarı tok giriyor. Bugünlerde havalar ısınsa da pek çok insan kışı yeterince ısıtılamamış evlerde geçirdi. Ve tüm bunlar, insanlara en temel yaşam koşullarını sağlamakla yükümlü siyasi iktidar için sorun teşkil etmiyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, elektriğe yapılan zamları protesto etmek, faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen insanların sesi olmak ve siyasi iktidarı bu konuda bir şeyler yapmaya zorlamak için evinin elektriğini üç aydır ödemedi. Dağıtım şirketi tarafından elektriği kesilen Kılıçdaroğlu, lüks lambasıyla aydınlattığı evinde çektiği videoyla, elektriği kesik evlerde yaşayan milyonların sesi olabilmek için bir hafta boyunca elektriksiz şekilde yaşayacağını açıkladı.

Siyasi iktidar gündeme getirilen bu soruna çare bulmak yerine, elektriği kesilen abone sayısının milyonlarca olmadığını, sadece (!) 278 bin abonenin elektriğinin kesik olduğunu açıkladı. Sanki 278 bin evin parasını ödeyemediği için elektriksiz kalması az bir şeymiş, bu sorun uyguladıkları yanlış politikaların sonucu değilmiş gibi kayıtsızca rakam verdiler.

Yapılan açıklamada verilen sayı gerçeği yansıtmasa da açıklamanın gerçek olan bir yanı var. O gerçek saraylarda yaşayanların, halkın parasıyla sefa sürenlerin, kamu kaynaklarını yandaşlarına aktaranların 278 bin evin elektriksiz kalmasını çok da dert etmediği gerçeğidir. Milyonlarca insanın açlık sınırı altında yaşaması, yeterli gıdayı alamadığı için çocukların gelişim sorunları çekmesi, evlerin hiç ya da yeterince ısınmaması, milyonlarca gencin işsiz, gelecek için umutsuz kalması da dertleri değil. Zaten bu yüzden açlık, yoksulluk, elektriksizlik gibi sorunları olmayanların, halkın sorunlarını dile getirenleri ‘algı operasyonu yapmakla, gerçekleri çarpıtmakla’ suçlaması kendilerine yaraşır bir tavır.

Toplumu baskı altına alarak susturmak da türlü propaganda aracını kullanarak pembe tablolar çizmek de gerçekleri örtmeye yetmedi. Hepimizin, her gün, yanı başımızda görüp yaşadığımız gerçekler iktidar sahipleri tarafından karanlığa gömülmek istense de CHP Genel Başkanı’nın evinde yaktığı lüks lambasının ışığı tüm gerçeği apaçık ortaya çıkarmaya yetti de arttı bile. İktidarını sürdürmek için gerçekleri gözden uzak tutmaya çalışan, çekilen acıları, yokluk ve yoksullukları görmezden gelen bu iktidar da karanlıkta yakılan her bir ışıkla gerçekleri görmek zorunda kalacak. Halk kendisine anlatılan gerçekleri gördükçe karanlıktan aydınlığa çıkacak. O nedenle ya doğruları halka anlatarak bir ışık da siz yakın ya da ellerinde ışıkla gezenlere yol açın.