14 yıllık iktidar, kendini Üsküdar’da sanmakta, atını dörtnala başkanlık sistemine sürmekte ve görünürde artık son noktayı koymak üzere…  Baştan ayağa, politik oyunlarla zafer gibi kazandıklarını sandıkları bu durum, sonunda ‘Dindar, yerli, milli anayasa yapıyoruz’ denilerek açıkça inanç değerlerimiz istismar edilerek bu hale geldi.

Çok uzak değil, bu iktidardan önce kolay mıydı öyle ‘laikliği kaldıracağız’ demek, hem de meclisin kürsüsünden? Ama şimdilerde meclis başkanı bunu nasıl oluyor da açıkça tepki alacağını bile bile meclis kürsüsünden böyle rahat söyleyebiliyor?

Ortaya at, tartışma başlat… Ortam uygun olursa kabul ettir… Aslında bu politika, gelişmiş ülkelerde olsa oldukça sığ olarak değerlendirilebilirdi. Ama bizim ülkemizde oldukça etkileyici. Sonuçta bu iktidarın politikasını aslında çoktan çözdük ve ‘Yok olmaz, bu kadarına da cesaret edemezler’ dediğimiz her şeyi, aslında işte böyle çok kolay bir o kadar da etkileyici bir şekilde yaptılar.

‘Ortaya at, tartışma başlat, nabız tutarsa uygularız’ yöntemiyle atın başını nihayet Üsküdar’a soktular.

Niyet belli; başkanlık sistemini getirmek... Tabi nasılsa meydan boş… Hem dini istismar edersin, amacına ulaşırsın hem de atına Üsküdar’ı geçirtirsin. Ama beyler; pek bir çelişkidesiniz. Hem Atatürk’ün önderliğinde kurulan bir ülkenin laik yapısının verdiği emniyetle milletin meclisinde olacaksın, bir de o meclisten laikliği kaldıracağız diyerek din istismarcılığı yapacaksın!

Bu yaptığınız bir çelişki değil midir? Evet, kafanızda yarattığınız daha güzel yeni bir Türkiye amaçlarken özgürlükleri, demokrasiyi, insan haklarını hiçe sayıyorsunuz; Atatürk’e, devrimlerine saldırıyorsunuz, onları kaldırmaya çalışıyorsunuz. Hem de bütün bunları Atatürk’ün laik Türkiyesi’nde yapıyorsunuz!

Peki sonuç? Böyle dindarlık, bu ülkeye bir şey vermez. Çünkü atını oynattığın zemin sağlam değil. Atmak istediğin adımlar için bu ülkede henüz o değişimi kabul edecek bir yapı olmadığı gibi, yıllarca dini istismar ederek bir şeyler yapmaya çalışanların sonunu da gördük. Ancak şu da kabul edilmeli muhalefet de zayıf kaldı. Şimdi o atı yakalamalı ve köy köy, mahalle mahalle halka bunu anlatmalı!

- - - -