İz Gazete - İzmir'in bağımsız kitabevlerinden Yerdeniz Kitapçısı, İlkokul öğrencileri ile şair-yazar Zeynep Uzunbay'ı buluşturdu. Karşıyaka Mirza Nil İlkokulu'dan dördüncü sınıf öğrencilerine, çocuklar için yazdığı öykü kitapları Aklımın Çiçekleri ve Kedi Merdiveni'ni imzalayan Uzunbay, ayrıca öğrencilere kitaba ismini veren Aklımın Çiçekleri isimli öyküyü de okudu.

Öğrencilerle okuduğu öykü üzerine söyleşen Uzunbay, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Öğrencilerin 'Yazar olmak nasıl bir duygu?' sorusuna yanıt veren Uzunbay, "Sınıfta, birşey söylemek için parmak kaldırıyorsunuz ya, yazar olmak da sözünü söylemek için parmak kaldırmak gibi birşey" dedi.

İmza gününü organize eden Karşıyaka Mirza Nil İlkokulu öğretmeni Hadiye Uzuner, 15 öğrenci ile yaptıkları imza gününün bir anlamda karne hediyesi olduğunu söyledi. Çocukların okuma alışkanlığı kazanmasını önemsediklerini ifade eden Uzuner, "Hayatı okuyarak anlasınlar, sonra da eleştirel baksınlar istiyoruz.

Yazarları tanımalarının çok önemli olduğunu görüyoruz. Bundan önce de imza günleri düzenledik."dedi. Etkinliklerin, çocuklarda kitap okuma alışkanlığının, sözlük ve harita kullanımın artmasına vesile olduğunu ifade eden Uzuner, bundan sonra da böylesi etkinlikler yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi