Konak Belediyesi’nin yapılan çalışmalarla yeniden tasarladığı Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde yeni dönem Tasarımcı Cenk Mommarje’ın oyuncak bebek koleksiyonu sergisiyle başladı. Müzenin yeni tasarımıyla hizmete alındığı ve Mommarje’ın oyuncak bebek koleksiyonu sergisinin açıldığı törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte, 2004 yılında müzeyi kuran Seramik Sanatçısı Ümran Baradan’ın kızı Yasemin Baradan Dündar, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, ilçe yöneticileri, Konak Belediye Meclisi üyeleri, aralarında kadın derneklerinin de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile sanatseverler katıldı.

BATUR: ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜZE

Törendeki konuşmasına ilçede düzenlenecek birçok etkinlikle Cumhuriyet Haftası’nın Konak’ta doyasıya kutlandığını belirterek ve tüm kentlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan tarafından kente kazandırıldığını hatırlattı. Müzenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Batur, “Müzemiz çağdaş kadınlarımızın, Cumhuriyet kadınlarımızın çok önemli bir temsilcisi, kentimizin en önemli isimlerinden Seramik Sanatçısı merhum Ümran Baradan’ın kente bağışladığı, onun organizasyonuyla yapılan bir müze. Kendisini rahmetle anıyoruz. Müzemiz onun gibi çağdaş kadınların ülkemize neler kattığının en güzel örneklerinden bir tanesi“ diye konuştu. Konak Belediyesi’nin aralarında Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin de bulunduğu beş butik müzesinin tamamının restorasyon ve bakım onarım çalışmalarıyla yenilediğine, geçtiğimiz hafta da Karikatür Müzesi’nin yeni yerinde hizmete açıldığına dikkat çeken Batur, “Mevcut müzelerimizin yeniden elden geçirilmesi, yıllardır süren hizmetler sonucunda yıpranan, değişim gereken noktalarında bir rotasyon yapılması gerekiyordu. Tüm müzelerimizde işin uzmanlarıyla birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeni bir müzeye de başlıyoruz. Kemer Tren İstasyonu’nun hemen arka tarafında bulunan hangar binasını Devlet Demiryolları’ndan tahsisli olarak aldık. Mimar bir belediye başkanı olarak Mimarlar Odamız ve Serbest Mimarlar Derneği’yle birlikte o mekânı da bir mimarlık müzesi haline getiriyoruz. Çalışmayı bir yıl içinde bitireceğiz ve kentin mimarisinin yaşayacağı, gelecek kuşaklara mimarlık mesleğinin tanıtılıp sevdirileceği çok güzel bir müzeyi en kısa sürede kentin hizmetine sunacağız. Konak sanatla, kültürle, sosyal yaşantısıyla önemli bir ilçe. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte kentin sanatına, kültürüne katkı sunacak çalışmaları birlikte omuz omuza gerçekleştiriyoruz” dedi.

MOMMARJE: DELİ CESARETİYLE BUNA KALKIŞTIM

Tasarımcı Cenk Mommarje da kendisi için yarattığı dünyayı müzenin ziyaretçilerine açtığını ifade ederek, “Çok uzun bir süre sevgiyle koruduğum benim kızlar ve oğlanlar görücüye çıkıyor. Konak Belediye Başkanı’na ve ekibine müteşekkirim. Türkiye’de bir ilki başarıyoruz. Ben de deli cesaretiyle buna kalkıştım. Kendim için yarattığım küçük, mutlu dünyayı şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hayat yeterince zor ve hepimizi zorluyor. Kendim için açtığım küçük pencereyi belki birileri için de açabilirim ya da birileri için de umut olabilirim. Buna vesile olduğunuz için tekrar gönülden teşekkür ederim. Çok sabırla biriktirdiğim, hazırladığım işleri keyifle gezmenizi umuyorum. Güzel anılarla ayrılmanızı diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi