Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, yeni yılı 4 Ocak Perşembe akşamı Aytül Büyüksaraç ve Altuğ Dilmaç’ın “Film Müzikleri Konseri” ile açacak. Hafızalarda yer eden film müziklerini seslendirecek olan sanatçılara, piyanist Demet Eytemiz ve özel bir orkestra eşlik edecek. “Ustalara Saygı Konserleri” serisinin ilki de 8 Ocak’ta gerçekleşecek. Devlet Sanatçısı Ruşen Güneş, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’na (KODA) konuk olacak. Konseri Şef Rengim Gökmen yönetecek. Konser öncesinde de Müzikolog Ersin Antep’in katılımıyla, “Ölüm Yıl Dönümünde A.Adnan Saygun ve Hocası İsmail Zühtü Bey” başlıklı bir söyleşi yapılacak.

KODA sanatçılarından oluşan Erkin Quartet, 11 Ocak’ta sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak. 15 Ocak’ta, İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden bale sanatçılarının yer aldığı, koreografisini Melodi Sıcakyüz Olataş'ın yaptığı “Bumerang” adlı bale eseri sahnelenecek. KODA ve Soprano Ana Maria Pinto'nun solist olarak katılacağı Fado şarkıları konseri de 22 Ocak’ta gerçekleşecek. Bu ayın programı, 29 Ocak’taki Camerata İstanbul Wind Quintet Konseri ile sona erecek. Etkinliklere ilişkin, 330 64 04 numaralı telefondan da detaylı bilgi alınabilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “İzmir’in en seçkin kültür tesisleri arasında yer alan Hikmet Şimşek Sanat Merkezimiz, bu ay yine dopdolu ve yeni yıl heyecanımıza yakışan bir programla sanatseverleri ağırlayacak. Sanatın ve müziğin coşkusunu paylaşmak isteyen herkesi etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi