Halit Ergenç‘in Eylül 2016’da yayınlanmaya başlayacak yeni dizisi İzmir 1918‘in ilk kadın başrol oyuncusu belli oldu.

Kanal D’nin yeni sezon iddialı projesi olan ‘‘İzmir 1918” dizisi için Halit Ergenç‘in ikinci kadın partneri netleşti.  Yapımcılığını O3 Medya’nın yapacağı, yönetmenliğini Yağmur-Durul Taylan’ın üstleneceği dizinin erkek başrol oyuncusu bilindiği üzere Halit Ergenç olmuştu. Halit Ergenç’in ilk kadın partneri için ise Bergüzar Korel, Songül Öden ve Nurgül Yeşilçay’ın ismi geçiyor. İkinci kadın partneri ise son olarak ‘Güllerin Savaşı’ dizisinde izlediğimiz Canan Ergüder oldu.

Son olarak komutan rolü için de ünlü oyuncu Haluk Bilginer’e teklif gittiği öğrenildi. İzmir 1918 dizisinin Eylül, en geç Ekim ayında izleyicisi ile buluşacak!

Diziyi ‘Muhteşem Yüzyıl’a da imza atan Nermin Eroğlu hazırlayacak ve yönetmen koltuğunda ise yine Muhteşem Yüzyıl’ı çeken Taylan Biraderler oturacak. Osmanlı’da vatan için kendisini siper eden bir kahramanı canlandıracak Ergenç’in yeni dizisi ‘İzmir 1918’, Filinta dizisinin İzmit’teki platolarında çekilecek.

4 sezon boyunca “Muhteşem Yüzyıl”da Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç, iki yıllık tatilin ardından yine bir dönem dizisiyle ekrana dönmeye hazırlanıyor. Halit Ergenç Türk-Arap ortak yapımı “İzmir 1918” için getirilen teklife “evet” dedi. Geçen hafta sonu sözleşmeyi imzalayan Ergenç, dizide İzmir’in kurtuluşunda büyük rol oynayan Cevat adlı bir halk kahramanını canlandıracak.

Ona eşlik edecek kadın oyuncu arayışı ise sürüyor. Ünlü oyuncu geçen hafta konuyla ilgili bir soruya “En çok eşim Bergüzar’ı (Korel) kendime yakıştırıyorum” diye yanıt vermiş, Korel de bu kompliman üzerine “Ben de Halit’le oynamayı çok isterim” demişti. Ancak o rol için Aslıhan Gürbüz ve Birce Akalay dahil birkaç farklı isme daha teklif götürüldü.

Şimdilik en güçlü adayınsa Songül Öden olduğu konuşuluyor. Öden, 2009 yapımı Onur Ünlü filmi “Acı Aşk”ta da Halit Ergenç’le başrolü paylaşmıştı. 

Halit Ergenç’in uzun süredir senaryo hazırlıklarını sürdürdüğü yeni dizisinin ismi ve detayları belli oldu. Son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisinde Sultan Süleyman rolünü canlandıran Halit Ergenç, 2013’ten beri ekranlardan uzak kalmıştı. Usta oyuncu Ergenç,  Yunan işgalini anlatan ‘İzmir 1918’ adlı dizide oynayacak. Halit Ergenç vatanın kurtuluşunda payı olan bir kahramanı canlandıracak. Bölüm başına 100 aylık 400 bin TL alacak.

Uzun bir süre ekrandan uzak kalan Ergenç, bir ay önce O3 Productions şirketiyle sözleşmesini yenilemişti. Aylar süren çalışmalar sonucunda Ergenç’in rol alacağı dizinin senaryosu yazılmaya başlandı. Senaryo yazma süreci kapsamında Ergenç’in de fikri alındı.

 

Editör: Haber Merkezi