Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan etkinliğe Avusturya, İtalya, Polonya, İngiltere, Litvanya, Amerika ve Çin'den katılan sanatçılar konserler ve ustalık sınıflarıyla genç müzisyenlerle ve sanatseverlerle buluşacak. Piyano ve oda müziği odaklı etkinliğe Adrien Cox, Alberto Martini, Boguslava Hubisz-Sielska, Giampaolo Nuti, Jan Jiracek von Arnim, Julian Lloyd Webber, Lauma Skride Mariusz Sielski, Sezi Seskir ve Suzhou Piano Trio gibi dünyaca tanınan sanatçılar katılacak. Ayrıca Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası'nın vereceği açılış konserinde seçilmiş genç sanatçılar solist olarak yer alacak.

Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Konser Etkinlikleri Koordinatörü Payam Gül Susanni, Selçuk Yaşar Kampüsü'nde düzenlenecek olan etkinliğin tüm İzmirlilere açık olarak gerçekleştirileceğini ve katılımın ücretsiz olduğunu söyledi. Susanni, ustalık sınıflarına katılmak isteyenlerin muzik.yasar.edu.tr adresindeki katılım formunu doldurup, bu formları e-posta yolu ile gerekli adrese ileterek başvurularını gerçekleştirilebileceğini belirtti.

TÜM KONSERLER ÜCRETSİZ

3. Uluslararası Müzik Haftası 16 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'de Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü'ndeki "Genç Solistler" konseri ile başlayacak. Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası'nın sahne alacağı konseri Şef Hakan Şensoy yönetecek. İkinci konser 17 Mayıs Salı günü Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde SIELSKI Viyola & Piyano İkilisi'nin sahne alacağı konser. Müzik Haftası'nın kapanışını ise Çin'in Suzhou Üniversitesi'nden gelen Suzhou Piano Trio yapacak. Hafta boyunca çeşitli atölye ve ustalık sınıfları da verecek Çinli grubun konseri 18 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenecek.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi