GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Öğretmen örgütlenmesi olan TÖB-DER, Eğit-Sen ve Eğitim-Sen mücadelesinde en önlerde yer alan Çelebi, sergisi ile doğanın talanına karşı çıktığını söylerken sergiden elde edilecek geliri de eğitime burs olarak aktaracağını açıkladı.

Doğanın talanının hızla ilerlediği dönemde, doğaya verilen zarara dikkat çekmek isteyen emekli öğretmen Mesut Çelebi, uzun yıllar içerisinde oluşturduğu eserlerini dostları ile paylaştı. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde 6-20 Ekim tarihleri arasında açık kalacak sergi ‘Ağaç kökü figürleri’ adı ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

'DOĞAYI YOK EDİYORUZ!'

Emekli öğretmen Mesut Çelebi sergisini, “Sanatçılardan farklı olarak doğanın bize sunduğu şeyleri düzenleyip sergiye sundum. Çeşitli hayvan, insan figürleri, bunun haricinde ağaç temaları sergiyi ziyaret edenleri karşılıyor. Burada yapmak istediğim asıl şey, doğaya yönelik saldırıya karşı bir duyarlılık oluşturmaktı.” Diye anlatıyor.

Sergide, yangın veya diğer afetlere müdahale için açılan yollardan çıkan ağaç kökleri ve dalların ya da ormanı seyreltmek için kesilen ağaçların parçalarının bulunduğunu söyleyen Mesut Çelebi, “Yaşayan hiçbir ağaca dokunmadan, tamamen atıl bırakılmış parçalardan elde ettiğim malzemeler ile bu yapıtları ortaya çıkardım.” Diye konuştu.

GELİRİ BİR ÖĞRENCİYE BURS OLACAK

Emekli öğretmen Mesut Çelebi “Bu sergiyi yaparken bir taraftan da eğitime yönelik saldırıların yoğunlaştığı bu günlerde, buradan elde edeceğim geliri bir öğrenciye burs olarak aktarmayı ve onun eğitimine katkı sunmayı amaçlıyorum. Yaşadığım mahalleye Bingöl’den gelen çok yoksul aileler var, Bingöllü’ler Derneği’ne de bu konuda müracaatlar oluyor, onların içerisinde en ihtiyacı olanı seçerek bu desteği sağlamak istiyorum. Eğer başarabilirsek kendimi gerçekten mutlu hissedeceğim. Eğitime yönelik saldırıya karşı bir şeyler yapmanın çabası içerisine olacağım, olanlara da desteğimi esirgemeden vermeye devam edeceğim.” Diye konuştu.

Adeta bir dinozoru andıran, kuşların, dans eden veya hareket eden insan figürlerinin bulunduğu eserler, Buca’daki sergini arından 19-31 Ekim tarihleri arasında da Konak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin sanat galerisinde sergiye sunulacak.

Editör: Haber Merkezi