UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde olan iki kent arasında 28 Eylül Cuma günü yapılması planlanan, ancak tur rotasında beklenen hava koşulları nedeniyle 6 – 7 Ekim tarihlerine ertelenen etkinlik için hazırlıklar tamamlandı.

Dünya miraslarını amatör bisiklet sporcularının bastıkları pedallarla birbirine bağlayan proje 6 Ekim Cumartesi günü Selçuk’ta başlayacak. Etkinliğin başlangıcında ise saat 09.30’da İstasyon Meydanı’nda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in de katılacağı bir tören düzenlenecek. Törenin ardından tura katılan 320 bisikletli Selçuk’tan hareket ederek Karşıyaka’ya kadar pedal çevirecek. Organizasyonun ilk gününde 100 km pedal basacak olan sporcular ikinci gün yine 100 km pedal basarak Bergama’daki ünlü kilise Bazilika’ya varacaklar.

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu Selçuk, Bergama, Karşıyaka Belediyeleri, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve İzmir Kalkınma Ajansı İZKA’nın ve özel kuruluşların desteği ile gerçekleştiriliyor. İzmir’in iki UNESCO Dünya Mirası Kenti arasında yapılan organizasyona katılan tüm sporcular Ege Orman Vakfı’na 4 fidan yapıyor ve böylece 2016 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Yolunda Ormanına binlerce fidan bağışı yapılmış oluyor. Organizasyon hem dünya miraslarımızın ve bisiklet kültürünün tanıtımı hem de bu yönüyle de büyük bir farkındalık projesi olma özelliği taşıyor.

Editör: Haber Merkezi