Seyahat, Keşif, Estetik ve Fotoğraf temaları üzerinden işlenerek alanında uzman sanatçı ve akademisyenler tarafından üretilen 230 fotoğrafla İzmirli sanatseverlerin beğenisine ve ilgisine sunuluyor.

500’ü aşkın İzmirli sanatseverin yer aldığı açılış kokteylinde hazır bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ,” İFOD ile dostluğumuz uzun yıllar önceye dayanıyor, bugün bu dost derneğin böylesine nitelikli bir festivali düzenlediği için gurur duyuyorum. Önümüzdeki yıllarda bizde üzerimize düşen görevi daha fazla yaparak kentimizde daha çok sayıda festival görmeyi diliyoruz” dedi. 4.Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri Organizasyon Komite Başkanı A.Beyhan Özdemir,”Fotoğraf Günlerimizi 4.kez gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Bu festivale destek olan, emek veren, katkıda bulunan mesai arkadaşlarıma büyük teşekkürlerimi sunarım. Diliyorum ki her geçen gün büyüyerek devam eden Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri sanatseverlere ve İzmirlilere ilham olur, ufuk açar”dedi. İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Murat Kaptan açılış konuşmasında,” 3 ay gibi kısa bir sürede geniş katılımlı ve nitelikli bir sergiyi gerçekleştirdik. Dernek üyelerimize, yönetimimize, komitemize ve sponsorlarımıza bize inandıkları için teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

4-5 Mayıs 2018’de fotoğraf günleri kapsamında Yerli ve Yabancı 54 Katılımcı’dan 23 Fotoğraf Sunumu, 14 Fotoğraf Sergisi, 2 Söyleşi, 1 Portfolyo Okuma yapılacaktır. Ayrıca "Kültürel Coğrafyalar ve Fotoğraf", "Dünyanın Keşfi ve Fotoğraf","Yüzeyin Keşfi ve Fotoğraf" konulu 3 ayrı Panel gerçekleşecektir. İzmirli sanatseverler 20 Mayıs 2018 tarihine dek festival sergilerini ücretsiz olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde izleyebilir.

Editör: Haber Merkezi