İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Farkındalık Merkezi'nde kentten eşit ve adil yararlanma hakkı için önemli bir adım attı. Başta görme engelliler olmak üzere engelli bireylerin sanata erişimi için açılan modern sanat müzesi kapılarını açmaya hazırlanıyor.

2014 yılından beri dokunabilir eserler üreten ve sergileyen İdol Sanat Evi sanatçıları tarafından çalışılan 44 seramik kabartma tablo, modern sanat döneminin farklı akımlar mensup ünlü ressamlarının aslına uygun replikalari olarak müzede yerlerini aldı. Pek çok modern dönem sanatçısının eserleri dokunulabilir ve sesli betimlemeli olarak İzmir Engelsiz Modern Sanat Müzesi'ne yerleştirildi. Müze, engelli bireyler için düzenlenmiş Türkiye'deki ilk ve tek modern sanat müzesi olma özelliği taşıyor. 

SOYER PAYLAŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  "Limontepe'den sonra İzmir’e kazandırdığımız Örnekköy Farkındalık Merkezi'nde, görme engelliler ve tüm İzmirlilere sunacağımız Türkiye’nin ilk ve tek engelsiz modern sanat müzesini açıyoruz. Önemli sanatçıların eserleri dokunulabilir ve sesli betimlemeli olarak müzede yer aldı" ifalerini kullanarak müzenin içini gösteren bir video paylaştı.

Editör: Haber Merkezi