İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) tarafından düzenlenen solistliğini Altuğ Dilmaç’ın yaptığı “Sinema’da Frank Sinatra” konseri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. İzmirli sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde Altuğ Dilmaç seslendirdiği şarkılarla büyük alkış aldı. Konserde ayrıca opera sanatçısı Aytül Büyüksaraç ve Sanremo Junior Türkiye Birincisi Naz Barut da konuk sanatçı olarak sahneye çıktı.

Konserde Altuğ Dilmaç tarafından seslendirilen Three Coins In The Fountain, Fly Me To The Moon gibi sevilen Frank Sinatra eserleri izleyicilere nostalji gecesi yaşattı.

‘İYİ YÜREKLER GÜZEL ŞEYLERE İMZA ATIYOR’

TOBAV İzmir Şubesi Başkanı Hale Gökalpsezer, konser öncesinde ise bir konuşma yaptı. Konserin, hem yangının yaralarını sarmak hem de “TOBAV GENÇ” projesine katkı sağlamak için çok önemli olduğuna vurgu yapan Gökalpsezer, şöyle konuştu:

“Ben her zaman gönüllü yürekleri her çağın Don Kişotları olarak tanımlarım, bilerek ve kabullenerek feda etmenin yüceliğidir bu... Cervantes’i de bu bilincin mesajını dünyaya ileten hermetik bir ruh olarak anarım, tüm diğer büyük ustaları andığım gibi... Çoğunluk yel değirmenlerine savaş açan bu kahramana gülümsese de bu ve benzeri sanat eserleri yüzlerce yıldır, belirgin bir azınlığın yüreğine öylesine dokunmuş olmalı ki, o iyi yürekler hep güzel şeylere imza attı, atıyor... Hala, yeryüzünde birileri karşılık beklemeden etrafına iyilik saçıyor, bazı insanlar tanımadıkları kişiler için emek verebiliyor… İyiliğin ve başarının cezasız kalmadığı dünyada, doğrunun peşinde olmak mutlak cesaret gerektirir, ama Dante’ye göre de, en büyük günah korkaklık değil midir?

İşte Tobav’da yönetim kurulu olarak bulunmamızın en önemli nedeni, öncelikle vakfımızın gönüllülük esası ile tiyatro opera ve bale çalışanları, emekçileri,  tarafından kurulmuş olmasıdır. ‘Sanatın, sistemin dişli çarklarında öğütüldünüz yeryüzünde, onu korumak adına yel değirmenleri ile savaşmak için nasıl bir akla ve yüreğe sahip olmak gerekir?’ sorusunun cevabıdır TOBAV...

Vakfımız, mal varlığı olmadan, türünün tek örneği meslek örgütü olarak, sanat ve sanatçının yanında, sloganı SANATA EVET olan, ‘sanat kimseye yabancı değil, sanat içimizde, özümüzde’ demekten bıkmadı, bıkmayacak... Bu yüzden, çocuklar ve genç yeteneklerle hep beraber... Bu gece buluştuğumuz konser, hem geçirdiğimiz yangının yaralarını sarmak hem de çok önemsediğimiz ‘TOBAV GENÇ’ projesine katkı sağlamak İçin...

‘ÇORBADA TUZU OLAN HERKESE SELAM’

Konserimiz, Pergamon Lions Klubü ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin destekleri olmasa geçekleşemezdi... Onlara ve gönüllü sanatçılarımız; Aytül Büyüksaraç ve Naz Barut’a çok ama çok teşekkür ediyoruz... Bu gece için çorbada tuzu olan herkese, sanatın yanında olan tüm yüreklere, sivil toplum kuruluşlarının var olmasının gerekliliğine inananlara selam olsun... Aldığınız bilet sadece konsere giriş vizesi değil, pek çok başlangıca sebep... İnanın!... TOBAV yönetim kurulu adına sağ olun var olun... Herkese iyi seyirler, iyi eğlenceler dilerken, bu gecede emeği olan tüm gönüllülükleri ile yanımızda olan, Pergamon Lions klubü saymanı Ömer Yöntem’i, sevgili dost Nihal Arioldiyi, Gazeteciler cemiyeti adına Dilek Gappi'yi, İzmir Operasının Divası Aytül Büyüksaraç'ı ve küçük sanatçımız Naz Barut'u plaketlerini vermek üzere huzurlarınıza davet etmek istiyorum...”

Gecenin anısına TOBAV İzmir Şubesi Başkanı Hale Gökalpsezer tarafından etkinliğe destek veren kurumların yöneticilerine plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi