Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Tiyatro oyuncusu Tülay Yıldırım Ede, İz Web Tv'ye konuk olarak Ceren Duman'ın sorularını yanıtlayarak bu akşamki oyunu hakkında konuştu. Bu akşam ki sergilenecek ‘Öteki’ isimli oyunu hakkında, "Oyunumuzun konusu Kürt/Sünni/ dindar bir kadınla ateist/Türk/solcu bir adamın evliliği. Bu evlilikten çıkan çatışmaları ve ön yargıları anlatıyoruz. Ön yargıları yıkmak için çalışıyoruz aslında. Bunun için yazıyoruz. Oyunumuz bir saat on beş dakika falan sürüyor. Ara yok, sadece tek bir perde” dedi.

Oyunun yazarı Cemal Uçarman’dan bahseden Ede,“Cemal hoca otuz yıllık bir tiyatro oyuncusu. Bu oyunun da yazarı. Birçok güzel esere imzasını atmış, birçok festival düzenlemiştir. Biz de ondan esinlenerek girdik bu olaya” diye konuştu.

Ovacık’ta tiyatro oyununu sergiledikten sonra aldığı reaksiyona değinen Tülay Yıldırım Ede, “Müthişti. Salon tıklım tıklım doluydu. İnsanlar sığmadı, ayakta izlediler. Ki ovacık insanı aydın insandır, vermek istediğimiz mesajı tam anlamıyla aldılar. Müthiş bir ortamdı. Beni en çok etkileyen iki çocuk annesi bir kadının ‘Ben önyargıları olan bir kadındım, çocuklarıma bu konuda çok karışırdım. Ama bu oyun beni çok etkiledi, artık dikkate edeceğim’ demesiydi” ifadelerinin kullandı.

Tiyatro oyuncusu Tülay Yıldırım Ede, ‘Öteki’ oyununun aldığı genel tepkiler hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Aslında çok tehlikeli bir alandayız, hangi taraftan tutsak onların hassas olduğu bir noktaya dokunuyoruz. Çok etkilenenler, ağlayanlar oldu. Amacımız ön yargıları kırmak ve vicdanlara seslenmek. Bu oyun sosyal sorumluluk projesi dâhilinde. Belirli bir gelirini ihtiyacı olan insanlara dağıtıyoruz, o ailelerin hakkı diye.”

Ede, programın sonunda:

“Hepimiz birer ötekiyiz, ben inanıyorum bu oyunu izleyerek kendinizden mutlaka bir şey bulacaksınız” diyerek cümlelerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi